Ο Καντίροφ είναι σε κώμα: σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του αρχηγού της Τσετσενίας...

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε πληροφορίες για την κρίσιμη κατάσταση του αρχηγού της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. Σύμφωνα με αυτές ο Καντίροφ έπεσε σε κώμα.

Ο εκπρόσωπος της GUR, Αντρέι Γιούσοφ, δήλωσε ότι η υγεία του Καντίροφ επιδεινώθηκε, και ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ναι, πράγματι, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο εγκληματίας πολέμου Καντίροφ είναι σε σοβαρή κατάσταση – οι ασθένειες που υπήρχαν έχουν επιδεινωθεί και οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση», είπε.

Ο Γιούσοφ πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες για την κρίσιμη κατάσταση του επικεφαλής της Τσετσενίας επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές και ότι η αιτία της ασθένειας δεν είναι τραυματισμός.

«Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές σε ιατρικούς και πολιτικούς κύκλους. Δεν πρόκειται για τραυματισμό. Άλλες λεπτομέρειες χρειάζονται περαιτέρω διευκρίνιση. Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό και μιλάμε για συστηματικά προβλήματα υγείας. Αλλά τις τελευταίες ημέρες ήταν σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπος της GUR.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες επικαλούμενες πηγές από την τσετσενική διασπορά  μυστικών υπηρεσιών επικαλούμενες ανέφεραν ότι ο Καντίροφ βρίσκεται σε κώμα για αρκετές ημέρες. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στη Μόσχα, αλλά δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν εκεί, έτσι τον έστειλαν πίσω στην Τσετσενία. Τώρα σχεδιάζουν να τον μεταφέρουν για θεραπεία στο εξωτερικό, πιθανότατα στα ΗΑΕ.

Οι φήμες για τη σοβαρή ασθένεια του Καντίροφ κυκλοφορούν εδώ και αρκετούς μήνες. Τον Μάρτιο του 2023, η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τσετσενίας Αχμάντ Ζακάγιεφ, που τώρα ζει εξόριστος, έγραψε ότι ο Καντίροφ έχει σοβαρή νεφρική νόσο – και έφερε έναν γιατρό από τα ΗΑΕ στην Τσετσενία επειδή δεν εμπιστεύεται τους γιατρούς της Μόσχας.

Το δημοσίευμα τονίζει τις ξαφνικές αλλαγές στην εμφάνιση του Καντίροφ, συγκεκριμένα, το σοβαρό πρήξιμο του προσώπου του και μια ιατρική συσκευή στο δάχτυλό του, οπότε εικάζεται ότι πάσχει από τα νεφρά του.

Ένας από τους γιους του επιβεβαίωσε έμμεσα την ασθένειά του δημοσιεύοντας ένα συγκινητικό βίντεο για το πόσο δύσκολο είναι να χάσεις έναν πατέρα.

Ο ίδιος ο Καντίροφ έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να διαψεύσει τις φήμες για την ασθένειά του, ενώ δήλωσε ότι « έτσι και αλλιώς δεν θέλει να ζήσει πολύ».

Τον Μάιο του 2023, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Κίριλ Μπουντάνοφ, επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής της Τσετσενίας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Είπε ότι ο Καντίροφ πάσχει από εθισμό στα ναρκωτικά, αν και στην αρχή χρησιμοποιούσε ναρκωτικά ως ντόπινγκ., σύμφωνα με τα ουκρανικά media.

 echedoros.blog