Οφθαλμόν αντί οφθαλμού από Putin...

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού από Putin: Το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε την οδό της τρομοκρατίας, θα συντρίψουμε την ηγεσία τους Την οδό των αντιποίνων θα πάρει η Ρωσία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε βαρυσήμαντη δήλωσή του ο πρόεδρος Vladimir Putin, μετά το χτύπημα με drones στη ρωσική πρωτεύουσα από drones ουκρανικής προελεύσεως.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ανέφερε ότι «έχουμε ήδη συζητήσει ενδεχόμενο να χτυπήσουμε τα ουκρανικά αρχηγεία λήψης αποφάσεων, τα κέντρα λήψης αποφάσεών τους.
Φυσικά, σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το αρχηγείο στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, το οποίο χτυπήθηκε πριν από δύο ή τρεις ημέρες».
Υπενθυμίζεται πως ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Μόσχα, προκαλώντας υλικές φθορές σε κτίρια.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην επίθεση συμμετείχαν οκτώ drones.
Πέντε από αυτά καταρρίφθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα τρία κατεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου.
Δύο πολίτες ζήτησαν ιατρική βοήθεια στη Μόσχα, δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konasenkov Κονασένκοφ, είχε δηλώσει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν με χτυπήματα ακριβείας τα κεντρικά κέντρα λήψης αποφάσεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου σχεδιάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος υπό την καθοδήγηση των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Η επίθεση των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Μόσχα είναι τρομοκρατική ενέργεια, συμπλήρωσε ο Vladimir Putin.
«Δεν αρχίσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο.
Αυτοί το έκαναν το 2014 – το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε έναν πόλεμο στο Donbass.
Και δεν χρησιμοποιούμε αυτά τα μέσα, που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί.
Αυτοί επιτίθενται σε άμαχους και σε σπίτια πολιτών στη Μόσχα» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας στη συνέχεια ότι, σε αντίθεση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός πραγματοποιεί μόνο πλήγματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στρατιωτικών υποδομών, που περιλαμβάνουν «το αρχηγείο στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, το οποίο χτυπήθηκε πριν από δύο ή τρεις ημέρες».

Διαφορετικός δρόμος…

«Όπως γνωρίζετε, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο, τον δρόμο των προσπαθειών εκφοβισμού της Ρωσίας, του εκφοβισμού Ρώσων πολιτών και των χτυπημάτων κτιρίων κατοικιών.
Αυτό, φυσικά, είναι σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας.
Το Κίεβο να υπολογίζει τα αντίποινα της Μόσχας, αυτοί τα προκάλεσαν» τόνισε ο Putin και συμπλήρωσε:
«Ας δούμε τι θα κάνουμε με αυτό.
Αλλά οι πολίτες της Ουκρανίας, οι οποίοι, φυσικά, δεν έχουν δει τίποτε μέχρι τώρα, δεδομένου ότι έχει εξαπολυθεί ολοκληρωτικός τρόμος κατά του άμαχου πληθυσμού, θα πρέπει να γνωρίζουν τι θέλει να κάνει η σημερινή ηγεσία αυτής της χώρας τους».
Τέλος, ο Putin χαρακτήρισε ικανοποιητικό το έργο του συστήματος αεράμυνας της Μόσχας.
Σε γενικές γραμμές, είναι σαφές τι πρέπει να γίνει για να «βελτιωθεί η αεράμυνα της πρωτεύουσας» και οι αρχές θα το κάνουν, κατέληξε.

www.bankingnews.gr