ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Γερμανία: Ζητούν ΑΝΑΤΡΟΠΗ Σολτς και ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τον Πούτιν...

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Γερμανία: Ζητούν ΑΝΑΤΡΟΠΗ Σολτς και ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τον ΠούτινΟι χριστιανοδημοκράτες βάζουν «φωτιά» στον πόλεμο της Ουκρανίας...

Παρά την άρνηση του Βερολίνου να δώσει το πράσινο φως για την

αποστολή γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία κατά την πρόσφατη σύνοδο του Ραμστάιν, το θέμα παραμένει ανοιχτό, καθώς ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς αντιμετωπίζει ολοένα και ισχυρότερες πιέσεις τόσο από συμμάχους της Γερμανίας όσο και από το εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Μάλιστα, μέσω της Bild ο κοινοβουλευτικός γραμματέας της Χριστιανικής Ένωσης CDU/CSU Τόρστεν Φράι καλεί τους δύο μικρότερους εταίρους του τρικομματικού συνασπισμού, να ρίξουν τον Σολτς και να συγκυβερνήσουν με τους ίδιους για να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!!! Ο Φράι προτείνει ένα συνασπισμό υπό την ηγεσία της Χριστιανικής Ένωσης, η οποία σημειωτέον ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2021.

“Το FDP και οι Πράσινοι πρέπει να αναρωτηθούν αν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν την ευθύνη για αυτή την αποτυχία ενάντια στην πεποίθησή τους”, δήλωσε, από την πλευρά του, στην “Bild” ο ειδικός εξωτερικής πολιτικής του CDU Νόρμπερτ Ρέτγκεν.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρέτγκεν δεν είναι ένας απλός βουλευτής στο Χριστιανοδημοκρατικό Kόμμα. Διετέλεσε υπουργός Περιβάλλοντος σε μια από τις κυβερνήσεις της Μέρκελ και από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις εκλογές του 2021 πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, στην οποία σήμερα είναι μέλος. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΙΕΣΗ, ΤΕΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, Ο ΣΟΛΤΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!

 «Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φράι (49, CDU), με τους χριστιανοδημοκράτες να διαδίδουν πως ο Σολτς «ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ την Γερμανία».

Η κατάσταση είναι πραγματικά πιεστική και όπως είπε ο Όσκαρ Λαφονταίν, κάποιοι προσπαθούν να σύρουν την Γερμανία σε πόλεμο με την Ρωσία.

el.gr