Τρίκαλα: Ιερέας κατηγορείται για απάτη με έρανο...

Ιερέας (φωτ. αρχείου / Eurokinissi)Νεαρός ιερέας συνελήφθη στα Τρίκαλα, μετά από καταγγελίες σε βάρος του για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Ο κληρικός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να εξαγγέλλει έρανο υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης ατόμου που είχε προβλήματα υγείας. Ο συλληφθείς παπάς είχε δώσει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς για τη συγκέντρωση των δωρεών των πιστών. Στον ένα εμφανιζόταν ως δικαιούχος ο ίδιος, και στον άλλο το άτομο που είχε την ανάγκη των χρημάτων.

Στην πορεία, ωστόσο, εξακριβώθηκε ότι, και τον δεύτερο λογαριασμό διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του δικαιούχου, ο ίδιος ο παπάς. Συνολικά, και στους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 12.922,50 ευρώ, τα οποία και ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια του δικαιούχου. Εκτός από τα χρήματα των λογαριασμών, στην κατοχή του ιερέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως προερχόμενα από τον έρανο άλλα 2.110 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 20.000 ευρώ αλλά και έγγραφα, από τα οποία προκύπτουν αγορές ηλεκτρονικών συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.

Σε βάρος του κληρικού σχηματίστηκε δικογραφία η οποία και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr ο νεαρός Τρικαλινός είχε χειροτονηθεί μόλις προ ολίγων ετών από Ιεράρχη που δεν βρίσκεται πια στη ζωή σε Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος.

Αντιμέτωπος και με τα εκκλησιαστικά δικαστήρια

Το 2021 επέστρεψες σε Μητρόπολη κοντά στα Τρίκαλα, που και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης. Τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό. Μέσα σε λίγες μόλις μέρες, όμως, απομακρύνθηκε μετά τις καταγγελίες εναντίον του. Βρήκε καταφύγιο σε άλλη Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος, όπου μάλιστα του απονεμήθηκε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε και από εκεί, ενώ αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον και των εκκλησιαστικών Δικαστηρίων.

ethnos.gr