180.000 Ρώσοι στρατιώτες προωθούνται σε Λευκορωσία και Ντονμπάς

180.000 Ρώσοι στρατιώτες προωθούνται σε Λευκορωσία και Ντονμπάς – Ξεκινά η μεγάλη επίθεσηΜεγάλες ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται στην Λευκορωσία και απ’ότι φαίνεται το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ετοιμάζεται να ανοίξει και τρίτο μέτωπο προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας  της Ουκρανίας, του Κιέβου, μετά από αυτά του Ντονμπάς και Νικολάγιεφ.

Βασικά, θα ανοίξει πάλι το μέτωπο του Κιέβου που είχε κλείσει στα τέλη Μαρτίου.

Τουλάχιστον 30.000 άνδρες από τις μονάδες της Ασίας μεταφέρονται αυτή την στιγμή προς την Λευκορωσία και ετοιμάζονται άλλες 20.000 άνδρες από τις μονάδες που είναι αναπτυγμένες στα σύνορα με την Κίνα.

Οι μονάδες που αναχωρούν για Λευκορωσία θα αντικατασταθούν από επίστρατους.

Αυτή την φορά πρώτος στόχος θα είναι το Volyn, περιφέρεια στη βορειοδυτική Ουκρανία, προκειμένου να αποκοπούν οι κύριες διαδρομές στα σύνορα με Πολωνία

Η ρωσική Αεροπορία από το πρωί μετασταθμεύει Su-30SM στο λευκορωσικό αεροδρόμιο Baranovichi.

Τρία ρωσικά Su-30SM (αριθμοί RF-81772, RF-81760 και RF-81758) προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο. Ακολούθησαν τρία Su-34 και πέντε Su-24.

Περί τα 600 άρματα μάχης και 1200 ΤΟΜΑ ρωσικά από την Άπω Ανατολή μεταφέρονται για την επιχείρηση και ήδη έχουν αρχίσει να αφικνούνται τα πρώτα τρένα με εφόδια στην Λευκορωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 διαβίβασε πληροφορίες στο Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας και στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σχετικά με τον σχεδιασμό μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Mobilized troops training on the Sakhalin training grounds pic.twitter.com/7zTunshwR2

— The Human Fund 🇷🇺🇷🇺🇷🇺📶pct (@TheHumanFund5) September 29, 2022

Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται τουλάχιστον 100.000 (!) άνδρες στην Δυτική Ρωσία από τους νυν υπηρετούντες, στο Μπέλγκοροντ, το Κουρσκε και το Ροστόφ, για να «καθαρίσει» την υπόθεση Ντονμπάς.

Ήδη έχουν αφιχθεί οι πρώτοι 3.000 Τσετσένοι μαχητές.

Aυτή την φορά πιθανόν να υπάρξει εμπλοκή και λευκορωσικών δυνάμεων, τουλάχιστον σε ρόλους επιμελητείας.

Σε όλες τις ρωσικές μονάδες της Λευκορωσίας έχει αποκατασταθεί οπλισμός.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για όλο τον πλανήτη…

pronews.gr