Μακρά μακάρια (;) οδός...

Κι εκεί που πανηγύριζαν (ταγοί και οπαδοί) ότι ο Ερντογάν δεν έθεσε ελληνοτουρκικά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ,

φεύγοντας ο ερίφης, έθεσε!

Κι άρχισαν να πανηγυρίζουν με τη σειρά τους ταγοί και οπαδοί της άλλης… ομάδας!

Τσίρκο!

***

Πάμε σε «πόλεμο επ’ αόριστον»!

Και κατά οξύμωρον τρόπο, όσο περισσότερο κρατήσει τόσο το καλύτερο, διότι αν τελειώσει απότομα θα τελειώσει με πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Ο πόλεμος αυτός, ο «επ’ αόριστον», θα επαναδιαμορφώσει τα δύο βασικά μπλοκ και τους περιστρεφόμενους στο καθένα δορυφόρους.

……..

Παράπλευρες απώλειες αυτού του πολέμου θα είναι οι κοινωνίες. Τα εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα. Πολλά από τα αποτελέσματα του πολέμου, θα γίνουν αιτίες της συνέχισης του πολέμου.

Η καταστολή, η πείνα, οι αρρώστιες, η λογοκρισία, η προπαγάνδα, η αποκτήνωση, η τρομοκρατία, η αποξένωση, η οχύρωση, τα γκέτο, η πολιτισμική δικτατορία, τα κουπόνια, τα δελτία, τα επιδόματα, οι εξαφανίσεις, θα είναι τραπουλόχαρτα στην τράπουλα του πολέμου.

ανάμεσα στα κράτη και μέσα στα κράτη.

…….

Ολόκληρο το 5ο Σώμα Στρατού των ΗΠΑ φεύγει από το Φορτ Νοξ και μετεγκαθίσταται στην Πολωνία καθ’ οίον τρόπο

είχε εγκατασταθεί στη Δυτική Γερμανία ο μισός Αμερικάνικός στρατός μεταπολεμικώς και ψυχροπολεμικώς.

Ο εγκεφαλικώς νεκρός Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι οι Δυνάμεις Ταχείας Επεμβάσεως του ΝΑΤΟ αναβαθμίζονται από 40.000 άνδρες σε 300.000! Η σκοτεινή πλευρά της Σουηδικής ελίτ που αδημονούσε επί Ψυχρού Πολέμου για θερμά επεισόδια με τους Σοβιετικούς (για τον έλεγχο των Βορείων Περασμάτων) βλέπει τα πιο τρελά της όνειρα (πράγματι τρελά) να γίνονται πραγματικότητα.

Ο επαγγελματικός Βρετανικός στρατός σπεύδει στη Ρουμανία, τα Βαλκάνια, τις Βαλτικές σε μια άνευ προηγούμενου διασπορά από τη Σκωτία έως την Κύπρο και την Αυστραλία.

Η Ιαπωνία «ζητά πίσω απ’ τη Ρωσία» τις Κουρίλες – ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Άνδρες και όπλα, είναι η «παγκοσμιοποίηση» που άφησε πίσω της πεθαίνοντας η Παγκοσμιοποίηση.

***

Διαμορφώνονται δύο μπλοκ, οι ΗΠΑ με την εκ νέου υποτελή Ευρώπη (αλλά με επανεξοπλιζόμενη τη Γερμανία), τους Αγγλοσάξονες όπου Γης (απ’ τον Καναδά έως τον Ειρηνικό) – ο ένας πόλος, συν οι δορυφόροι τους

και ο άλλος πόλος η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, μάλλον το Ιράν, το Μεξικό καθώς και οι δορυφόροι τους.

………..

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ισχύς του κάθε μπλοκ σε στρατεύματα, πόρους, παραγωγή, και πληθυσμούς, όσον το είδος των ηγεσιών τους και η αδράνεια των μαζών.

Ο Μπάιντεν, ένας δευτεροκλασάτος υπερήλικας, η πολεμοκάπηλη Αναλένα Μπέρμποκ, η απολύτως ηλίθια Ούρσουλα φον ντερ Τάδε, ο αφιονισμένος Μπόρις Τζόνσον, το άθυρμα που έχει για Υπουργό Εξωτερικών, ο αιμοσταγής Ερντογάν, οι Πολωνοί που ζουν τον μύθο τους στον 17ο αιώνα, ο δυστυχής Μακρόν, ο κομέντια ντελάρτε Ντράγκι κι άλλοι χειρότεροι απ’ αυτούς είναι τώρα οι ταγοί ενός «πολέμου επ’ αόριστον» –έτσι ακόμα και ο Θεός θα εγκαταλείψει το Σύμπαν, το εγγύς Σύμπαν τουλάχιστον για να μη βλέπει τα επερχόμενα.

***

Δεν ξέρω στα πόσα εκατομμύρια θυμάτων (του πολέμου, του λιμού και των λοιμών) θα εξεγερθούν οι λαοί, αλλά αν αυτό δεν συμβεί, το εγγύς μέλλον δεν θα είναι απλώς μια δυστοπία, αλλά μια καταβόθρα…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.  edromos.gr