Ανατολική Ουκρανία, τέλος: Ξεκινά η ρωσική προέλαση προς Χάρκοβο και Οδησσό με 85.000 στρατιώτες...

Ανατολική Ουκρανία, τέλος: Ξεκινά η ρωσική προέλαση προς Χάρκοβο και Οδησσό με 85.000 στρατιώτεςΟι Ρώσοι κατέστρεψαν μεγάλη υπόγεια ουκρανική αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά κάνοντας χρήση του υπερ-υπερηχητικού βλήματος Kinzhal το οποίο με ταχύτητα 12.000 χλμ. την ώρα, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από του ήχου, χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει την υπόγεια αποθήκη που βρίσκονταν σε βάθος 136 μέτρων.

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν σχεδόν χωρίς αντίσταση πλέον και έχουν φτάσει 5 χλμ. από το κέντρο της τελευταία οχυρής ουκρανικής θέσης στο Lysichansk, το οποίο θα τους επιτρέψει τον έλεγχο ολόκληρου του Λουγκάνσκ.

Με τον ταυτόχρονο έλεγχο της έτερης ρωσόφωνης περιφέρειας του Ντονμπάς, απελευθερώνονται περίπου 50.000 Ρώσοι στρατιώτες για το Χάρκοβο και άλλες 35.000 για την Οδησσό!

Σε ότι αφορά την βολή του Kinzhal τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν είναι τυχαία: Η κινητική ενέργεια που αποκτά ένα αντικείμενο λόγω της υψηλής ταχύτητας είναι… massive και μπορεί να συγκριθεί με αυτήν μίας μικρής πυρηνικής βόμβας δηλαδή ενός τακτικού πυρηνικού όπλου.

Η μεταφορική κινητική ενέργεια ενός σώματος στη Κλασική Μηχανική ισούται με:

Oι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Zolote, όπως μετέδωσε πρώτο στον Ελλάδα το pronews.gr καταλαμβάνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλον, φτάνοντας στο προάστιο του Lysichansk απέχοντας μόλις 5 χλμ. [πλέον από το κέντρο της πόλης.

Το Lysichansk δεν είναι τυχαία πόλη: Είναι ίσως η πλέον οχυρωμένη τοποθεσία στην Ουκρανία αυτή την στιγμή με πέντε γραμμές άμυνας, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ήδη διαρρηχθεί μετά την θυελλώδη ρωσική επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις με το διακριτικό κλήσης “Ο” καθώς και οι εθελοντές της Wagner κατέλαβαν τους οικισμούς Mirnaya Dolina, Podlesnaya, Loskutovka, Volcheyarovka, Pidlisne, Rai-Oleksandrivka, Loskutivka, Vovchoyarivka, Ustynivka.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει ουκρανικός άξονας αντίστασης παρά μόνο πολιορκημένοι και εγκλωβισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες.

Οι Ρώσοι μιλούν για 2.000 εγκλωβισμένους Ουκρανούς στον θύλακα Ζολότε-Γκόρσκι ” και περίπου 4-5.000 στο Lysichansk.

Νωρίτερα, ο ρωσικός Στρατός πήρε τον έλεγχο του τελευταίου και μοναδικού οδικού άξονα Artemovsk-Seversk-Lysichansk πράγμα που σημαίνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εγκλωβίστηκαν.

Οι Ουκρανοί έχουν χάσει μόνο το τελευταίο τριήμερο 1500 άνδρες, ενώ έχουν παραδοθεί άλλες 3.000

Η επέκταση του προγεφυρώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας νοτιοανατολικά του Lisichansk καθιστά δυνατό τον έλεγχο δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών τόσο της περιοχής Toshkovka όσο και των οικισμών Chikhirovo και Klokolovo και το κυριότερο: Με τον ταυτόχρονο έλεγχο της έτερης ρωσόφωνης περιφέρειας του Ντονμπάς, απελευθερώνονται περίπου 50.000 Ρώσοι στρατιώτες για το Χάρκοβο και άλλες 35.000 για την Οδησσό!

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανακοίνωσαν τη φυγή διμοιρίας της 57ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από θέσεις κοντά στο Lysychansk.

«Ορισμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εγκαταλείπουν την περιοχή μάχης λόγω χαμηλού ηθικού, έλλειψης πυρομαχικών και έλλειψης υποστήριξης.

Η διμοιρία της 57ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποχώρησε κάτω από την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων, αφήνοντας πίσω της βαρύ οπλισμό στο δυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ”.

Νωρίτερα, είχε καταστραφεί ο σταθμός διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Dnipropetrovsk, όπου βρίσκονταν 57 στρατηγοί και αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού.

pronews.gr