Μάκης Κουρής: Η Ελλάδα δεν θα είναι ο χωροφύλακας της ΕΕ, το μόνιμο κορόιδο...

Είναι ώρα να προστατεύσει επιτέλους η Ευρώπη τα σύνορά της, όπως έκανε στον Έβρο.

Ανθρωπάκι κατάντησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρύβεται για να μην… τρακάρει με τον Σουλτάνο. Οι… μεγάλοι φαίνονται να φοβούνται τον Ερντογάν, με πρώτη τη

Γερμανία της Μέρκελ, που ανησυχεί μην της κόψει τις δουλειές που της δίνει ο Ερντογάν –ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ τον χρόνο– και έχει εσωτερικές ταραχές. Μαζί και οι… κολαούζοι της, που όλο και κάτι… ψιλά παίρνουν από μικροδουλειές.

Μόνο ο Μακρόν στέκεται απέναντι, για τους δικούς του λόγους, για να ηγεμονεύσει στο κλαμπ της Ευρώπης. Και έχουν αφήσει μόνη της την Ελλάδα να βγάλει το φίδι από την τρύπα, με τον Αμερικανό να κλείνει το μάτι στον Τούρκο.

Μα, αν δεν απατώμεθα –που δεν απατώμεθα–, η Ελλάδα είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρ’ όλα αυτά, δεν περνάει μέρα, δεν περνάει ώρα που να μας ξεχνά ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Στέλνει καθημερινά το… μπιλιετάκι του στον αέρα, στη θάλασσα αλλά και στη στεριά. Και η αντιμετώπισή του μας κοστίζει ακριβά, ξοδεύουμε χρήματα που θα βελτίωναν τη ζωή των Ελλήνων, του κάθε νοικοκυριού.

Και εδώ μπαίνουν οι τεράστιες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί η ηγεσία της να κλείνει τα μάτια στις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου, της θάλασσας και του εδάφους μας από την Τουρκία. Δεν υπάρχει ώρα που να μη στέλνει το μπιλιετάκι του ο νέος Σουλτάνος, ο Ερντογάν, και στην ηγεσία της ΕΕ. Αλλά αυτή κλείνει τα μάτια, παίζει το κομπολόι της. Δεν προχωράει σε κανένα διάβημα, δεν ψελλίζει καν το «Ως εδώ». Το σκεπτικό τους είναι: «Άσε την Ελλάδα να τα βγάλει πέρα μόνη της. Α πα πα, να μπλέξουμε με τον Τούρκο, να χάσουμε τις δουλειές που μας δίνει;».

Αρκετά, όμως, έχει τραβήξει το παραμύθι.

Η Ελλάδα είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης των 27 απέναντι στην Τουρκία. Και είναι αυτονόητη η υποχρέωση της ΕΕ να τα προστατεύει. Με κάθε τρόπο. Στέλνοντας τελεσίγραφο. Τον δρόμο τον ξέρει η ηγεσία της ΕΕ. Ήταν και οι κορυφαίοι της στον Έβρο, ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ο Νταβίντ Σασόλι, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Ερντογάν ηττήθηκε. Δεν μπόρεσε να ρίξει τον φράχτη. Ήταν η μεγάλη ΗΤΤΑ του Σουλτάνου. Και από τότε δεν έκανε άλλη απόπειρα.

Η στάση της ΕΕ των 27 στον Έβρο ήταν η έμπρακτη απόδειξη της υποχρέωσής της να προστατεύει τα ανατολικά σύνορά της, που είναι τα σύνορα κράτους-μέλους της, της Ελλάδας. Βέβαια, στον Έβρο δεν μπήκε χωρίς λόγο μπροστά η ηγεσία της ΕΕ, με τους τρεις κορυφαίους των οργάνων της. Ήξεραν ότι, αν έσπαγε το μέτωπο του Έβρου, θα πλημμύριζε πρόσφυγες η Ευρώπη. Αυτό, άλλωστε, ήταν το σχέδιο του Ερντογάν. Δεν του βγήκε, όμως, χάρη στην ισχυρή αντίσταση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ενόπλων Δυνάμεων. Και έτσι συνεχίζουν οι πολίτες των χωρών της ΕΕ να είναι ήσυχοι, χωρίς το… φάντασμα των προσφύγων. Μια εικόνα βίωσαν οι… πολιτισμένοι Ευρωπαίοι από τη φωτιά στη Μόρια και έγινε ο εφιάλτης τους.

Δεν μπορεί να παίζει άλλο… κρυφτούλι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αρκετά κράτησε…
Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο χωροφύλακας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι ώρα να αναλάβει η ΕΕ τις υποχρεώσεις της…
Να προστατεύσει τα σύνορά της…
Αλλιώς καλό θα είναι να ψάξουμε για άλλες αγκαλιές…

paron.gr