Σύψας: Έτοιμο το σχέδιο για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65...

Κορονοϊός στην ΑθήναΤην επιβολή περιορισμού μετακίνησης στα άτομα άνω των 65 ετών θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση η επιτροπή για τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση Σύψα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά το σχέδιο για την επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις των ατόμων άνω των 65 ετών έχει ήδη καταρτισθεί, αλλά η επιτροπή δεν έχει προχωρήσει ακόμη στις σχετικές εισηγήσεις.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, δήλωσε, εξάλλου, ότι πρόβλημα δεν είναι οι άνω των 65 ετών, αλλά οι νέοι που μολύνονται από κορονοϊό, είναι συνήθως ασυμπτωματικοί και μεταδίδουν τη νόσο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Εξάλλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κ. Κικίλιας τόνισε ότι στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μεταξύ των οποίων και αυτό της μάσκας παντού, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Όμως σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας είναι οι δείκτες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των μέτρων και τι ακριβώς θα ακολουθήσει.

«Μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα των συμπολιτών που δεν σκέφτονται τους συνανθρώπους τους στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από το κορονοϊό» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, που ωστόσο δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει την πλειοψηφία των πολιτών, που όπως τόνισε δείχνουν υπευθυνότητα.

 

sputniknews.gr