Μάκης Κουρής: Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν...

Επί του Πιεστηρίου» με τον Μάκη Κουρή στο KONTRA - NewsbombΟι… σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας έχουν χάσει τη μιλιά τους; Φοβούνται τον Σουλτάνο;

-Δυστυχώς, υπάρχουν πρόθυμοι και εντός των τειχών, που λένε να τα βρούμε, να δώσουμε κάτι…


Τα σύννεφα πυκνώνουν… Όχι με δική μας ευθύνη… Ο Τούρκος απειλεί… Και, όπως πάντα, καλοκαιριάτικα… Δεν κρύβει τις προθέσεις του. Επαρχία του θεωρεί την Ελλάδα. Που την έχασε. Και τώρα έχει βαλθεί να επεκτείνει τα σύνορα της «γαλάζιας πατρίδας» του.
Και όχι μόνο δεν κρύβει τις προθέσεις του αλλά και τις εκδηλώνει με τρόπο προκλητικό… Τα σχέδιά του, μάλιστα, δεν περιορίζονται στον ελληνικό χώρο… Στοχεύει ακόμη και στην Αφρική, επεκτείνοντας και εκεί την ΑΟΖ του με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, που έπιασε στον ύπνο την Ευρώπη και πρωτίστως τη Γαλλία, με τον Μακρόν να είναι έξαλλος, να τα ψάλλει άγρια στον Ερντογάν και να απειλεί… Αν και είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.
Έχει πλάτες ο Σουλτάνος. Τον… πάει ο Αμερικανός. Τον γουστάρει. Ίσως και να τον ζηλεύει… Και παίζει μαζί του… Μόνο που, όπως φαίνεται, είναι λίγα τα ψωμιά του. Όπως όλα δείχνουν, τον Νοέμβριο αποχαιρετάει τον Λευκό Οίκο. Και η ζυγαριά ίσως γείρει υπέρ μας…
Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Ερντογάν δεν θα κάτσει ήσυχος. Έχει τρελαθεί με το «οικόπεδό» μας. Είναι, βλέπεις, μέσα στη σημαντικότερη περιοχή του πλανήτη.
Δεν έβαλε χωρίς λόγο «στο τραπέζι» την Αγια-Σοφιά. Τζαμί θέλει να την κάνει. Και αυτό ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος των μουσουλμάνων… Άλλη μια απόδειξη ότι ξέρει πολύ καλά να παίζει τα χαρτιά του. Μόνο που, όπως όλα δείχνουν, θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε Δύση και Ανατολή. Με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία σημαία. Φωτιά θα ανάψει έτσι και τολμήσει να κάνει τέμενος την Αγια-Σοφιά. Κανείς δεν θα μπορεί πια να κλείσει τα μάτια, σε όποιον Θεό κι αν πιστεύει. Οι στιγμές είναι κρίσιμες…
Είναι ώρα να μετρηθούμε…
Να δούμε ποιος είναι με τούτη τη γη, την ποτισμένη με ιδρώτα, μόχθο και αίμα… Για να είναι λεύτερη. Γενέθλια έχει του χρόνου. Διακόσια χρόνια κλείνει η ανεξαρτησία της Ελλάδας μας. Και αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει ο Σουλτάνος… Και κάνει τον νταή για να πάρει ό,τι μπορέσει από την πατρίδα μας…
Κάποιοι, όνομα και μη χωριό, έχουν βάλει νερό στο κρασί τους. Διάφοροι καθηγητάδες λένε να τα βρούμε με τον Τούρκο. «Τι δουλειά έχουμε εμείς στο Καστελλόριζο;», έφτασε να πει ένας από αυτούς, τον οποίο είχε στην κυβέρνησή του ο Σημίτης και μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν… σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών, αλλά μετά την απίστευτη δήλωσή του για το Καστελλόριζο ανακοινώθηκε ότι έληξε η θητεία του. Αυτούς προσλαμβάνουν… Που δίνουν επιχειρήματα στον Ερντογάν.
Άλλος έγραψε ότι θα κάτσουμε να κουβεντιάσουμε, θα πάρουμε αλλά και ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ! Ελπίζουμε ο Ερντογάν να έστειλε τις ευχαριστίες του.
Αυτά διδάσκουν στα παιδιά μας κάποιοι μεγαλοκαθηγητάδες…
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συζήτησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που έχει αρχίσει να ανησυχεί για την Ανατολική Μεσόγειο.
Θα ήταν, όμως, αστείο να πιστέψει κανείς ότι συζήτησαν για τον… τουρισμό και τον… κορονοϊό. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν… Θα φανεί από τη συμπεριφορά του αφεντικού της Τουρκίας.
Από τη δική μας πλευρά, αυτό που έχει ανάγκη η πατρίδα μας απέναντι στις… αρπακτικές διαθέσεις του Σουλτάνου είναι ένα ενιαίο μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στα κρίσιμα εθνικά μας θέματα. Στα οποία κρίνεται το αύριο της Ελλάδας, των παιδιών μας.

paron.gr