Κλαίω για την Αγιά Σοφιά...

 
Η μεγαλύτερη θρησκεία στον κόσμο, με πάνω από δυο δισεκατομμύρια πιστούς, έσκυψε το κεφάλι της στον τούρκο.
Η έδρα της χριστιανοσύνης, η Αγία Σοφία έγινε τζαμί και κανένας ηγέτης του δυτικού κόσμου δεν βγήκε να καταγγείλει την ιεροσυλία.
Κι αυτοί που μίλησαν, οι διάφοροι παγκόσμιοι αξιωματούχοι «ενοχλημένοι», μίλησαν για πολιτιστική ατασθαλία και όχι για την ουσία της βαρβαρότητας.

Η «πολιτισμένη» Δύση, που άφησε τότε στη τύχη της την μητέρα πατρίδα -στην ουσία υποστήριξε, την Άλωση της Πόλης των πόλεων- ακόμη μια φορά πρόδωσε την μητέρα της Πίστης μας. Ο Ερντογάν κάνει τα δικά του, αλλά η κραταιά Δύση, οι προτεστάντες, οι ρωμαιοκαθολικοί, οι αγγλικανοί και όλοι όσοι αποσχίστηκαν από την ορθοδοξία, επειδή δεν άντεχαν το μεγαλείο της και την πρωτοκαθεδρία της, τώρα επιχαίρουν για την προσβολή της Του Θεού Σοφίας. Τώρα πια, έπεσε και το τελευταίο σημείο και αποκαλύπτεται η ελαχιστότητά τους.
Αλλά και οι δικοί μας αξιωματούχοι; Τόσο καιρό ξέραμε ότι ετοιμάζεται, ότι θα γίνει το μίασμα και ούτε μια παρέμβαση, ούτε μια προειδοποίηση, ούτε μια διπλωματική κίνηση, ούτε ένα τηλέφωνο στους Τράμπηδες και τους Μερκελαίους.
Τόσο μικροί που είμαστε, αυτά μας αξίζουν.
Τώρα θέλω μια συγκέντρωση, μια διαμαρτυρία, θέλω να βγω στο Σύνταγμα να φωνάξω κάτω τα χέρια από την Αγιά-Σοφιά και αυτή η διαμαρτυρία να γίνει πανευρωπαϊκή και παγκόσμια. Να σηκωθούν όλοι οι Χριστιανοί, και να βγουν έξω με δάκρυα να κλάψουν για την Ψυχή της Πίστης μας.
Να βγει ο λαός, γιατί οι ταγοί μας, οι ταγοί της οικουμένης δεν είναι άξιοι. Με πρόσβαλε αυτό χτες, ως άνθρωπο,ως πιστό, ως έθνος. Δεν μπορώ να το χωνέψω.
Λυπάμαι αφάνταστα για την κατάντια μας. 

hamomilaki.blogspot.com