Ζάεφ και ξερό ψωμί...

Αποτέλεσμα εικόνας για ζαεφΣχολιάζει ο Κλεισθένης.
Μάθαμε, διαβάσαμε και φρίξαμε με τις δηλώσεις του Ζάεφ περί Μακεδονικής γλώσσας και Μακεδονικής εθνότητας. Θέλει να διδάσκεται η "Μακεδονική"γλώσσα στα Ελληνικά σχολεία και θέτει θέμα μειονότητας "Μακεδόνων" στην Ελλάδα.

 
Κριτικές, αναθέματα και αναλύσεις απ' τους δημοσιοκάφρους και τους πολιτικάντηδες.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ζάεφ κάνει αυτές τις δηλώσεις για να καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για την αναθεώρηση του συντάγματος του γειτονικού κρατιδίου.
Το ερώτημα είναι : Αυτά που δηλώνει ο Ζάεφ είναι φαντασιώσεις του;
Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις αυτές στηρίζονται στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.
Αυτό δεν τολμούν ούτε να το αναφέρουν οι δημοσιολογούντες. Κι όμως αυτή είναι η αλήθεια.
Κάτι ψέλλισε ο πρόεδρος της δημοκρατίας, κάτι ο Κοτζιάς, κάτι ο ένας κάτι ο άλλος.
Εντάξει, καταδικάσαμε τις απαράδεκτες δηλώσεις Ζάεφ, τώρα τι κάνουμε;
Ο Σγουρίδης μας είπε να καταγγείλουμε την συμφωνία, ο Καμμένος, ο Δημήτρης όχι ο Πάνος, μας πρότεινε να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές.
Οι κυβερνόντες τι λένε;

Μερικοί, για 'μένα, σοβαροί αναλυτές ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος να κάνουμε την εθνοπροδοτική συμφωνία. Τα περί πιέσεων είναι "μπούρδες".
Οι ξένοι, ΗΠΑ και ΕΕ, θέλουν την είσοδο του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ αντίστοιχα. Ουδόλως ενδιαφέρονται για την ονοματοδοσία. Μπορούσαμε να προτείνουμε, αν και δεν μας έπεφτε λόγος, την ονομασία κεντρική Βαλκανική δημοκρατία. Οι ξένοι σίγουρα θα δέχονταν αυτό το όνομα. Μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ χωρίς πρόβλημα και χωρίς να "ξεβρακωθούμε" σαν Έλληνες. Αυτό το όνομα θα έκλεινε μιά για πάντα τις αλυτρωτικές διαθέσεις των εθνικιστών στα σκόπια.
Η "ηλίθια" συμφωνία δεν λύνει τα προβλήματα ούτε εγγυάται καλή γειτονία με το κρατίδιο, αντίθετα οξύνει την κρίση στα Βαλκάνια με επιπλέον κινδύνους αποσταθεροποίησης.