Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη οι εισαγγελείς Διαφθοράς-Τι απαντά...

Αποτέλεσμα εικόνας για σημιτηςΣτο "κάδρο" της δικαστικών ερευνών για το σκάνδαλο των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού μπαίνει τώρα  και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος είχε μείνει στο απυρόβλητο σε όλες τις υποθέσεις σκανδάλων όπου εμπλέκονται στενοί συνεργάτες του και υπουργοί των κυβερνήσεων του.


Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του και μελών της οικογενείας του ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. εισαγγελείς Διαφθοράς κινήθηκαν με αφορμή την κατάθεση του Γάλλου Μισέλ Ζοσεράν, πρώην κορυφαίου στελέχους της εταιρείας που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  στην κατάθεση του ο Ζοσεράν έχει κάνει γενικές αναφορές για τη στάση του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων σχετικά με τη σκανδαλώση ανάθεση.
Παράλληλα, οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Σπύρου Σημίτη, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ζεί στη Γερμανία, είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπάμπεργκ και κατέχει υψηλή θέση σε γερμανική Ανεξάρτητη Αρχή.
Η εισαγγελία Διαφθοράς διενεργεί έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα ότι σε λογαριασμό του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού υπάρχει "ύποπτο" έμβασμα 800 χιλιάδων ευρώ.
Εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού και του αδελφού του, η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως Μιχ. Χρυσοχοϊδη και  του υφυπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου.

=============================================

Αποτέλεσμα εικόνας για σημιτηςΣημίτης: Η επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει, δεν έχω τίποτα να κρύψω...

Απάντηση στο δημοσίευμα σχετικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών δίνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, δηλώνοντας ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει.





«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας», σημειώνει ο κ. Σημίτης, τονίζοντας πως «η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω»
«Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται», αναφέρει ολοκληρώνοντας.
Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζουν Τα Νέα, στις 30 Οκτωβρίου διατάχθηκε από την Αρχή το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του κυρίας Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού την ίδια περίοδο στο προαναφερόμενο.
Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα, και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.
Το έγγραφο υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δημήτρη Καυκαλά και, όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018.
Το έγγραφο της Αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και των υπόλοιπων έξι προσώπων απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) καθώς και στην Attica Bank, και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα!