Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Πρώτο γκάλοπ στα Σκόπια: Το 54,1% λέει όχι στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ...

Tην ώρα που ο Ζόραν Ζάεφ αισιοδοξεί ότι οι Σκοπιανοί θα πουν «ναι» σε ποσοστό 75-80% στη συμφωνία των Πρεσπών, στο Δημοψήφισμα που ετοιμάζει για τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, το πρώτο γκάλοπ δείχνει αντίστροφη εικόνα. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προτίθεται να προτάξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ερώτημα που θα θέσει στους πολίτες -απόφαση με την οποία διαφωνεί απολύτως ο αρχηγός τού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO.

Στη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Vision και μεταδίδει το πρακτορείο mkd.mk, το 54,1% δηλώνει αντίθετο με τη συμφωνία, ενώ το 45,9% τάσσεται υπέρ. Ακόμη και όταν το ερώτημα είναι «αν θέλουν να γίνει η χώρα τους μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. με το νέο όνομα», το 52,1% απαντά «όχι» και το 47,9% «ναι».
Το αποτέλεσμα διαμορφώνεται από την απορριπτική διάθεση τής μεγάλης πλειοψηφίας των Σλάβων (74,5%), ενώ σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι Αλβανοί (το 94,7% λέει «ναι» στη συμφωνία).
Η εικόνα δεν αλλάζει ούτε όταν το ερώτημα είναι «αν θέλουν να γίνει η χώρα τους μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. με το νέο όνομα». Οι Σλάβοι απαντούν «όχι» σε ποσοστό 71,5%.

Γενικά, οι πολίτες είναι διχασμένοι στο αν θα φέρει καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 49,6% απαντά «ναι»  και το 41,5% «όχι».
Οι Αλβανοί απαντούν «ναι» σε ποσοστό 85,8%.
Το 47,8% δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στο Δημοψήφισμα, το 27,5%  λέει ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες, ενώ το 24% δεν έχει αποφασίσει ακόμα.
Οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ απαντούν πως θα συμμετάσχουν σε ποσοστό 61%.

Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.

Διαβάστε στο Εξήντα άνω.