Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια...

Γράφει ο Κίμων Ρηγόπουλος
…Έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. Παραφράζοντας το τραγούδι του Χρήστου Κυριαζή ο γίγας Ντάισελμπλουμ από την μακρινή Ολλανδία, την «χώρα της κοινωνικής ανοχής», βροντοφωνάζει ‘και τα σναπς, και τα σναπς φταίνε’.

 
Αφού θα το πιεις που θα το πιεις το ρημάδι το ποτό σου, τι το θέλεις σε σφηνάκι λιγούρη νότιε; Και γιατί προσθέτεις κι εκείνο το τρισκατάρατο το παγάκι στο αμαρτωλό ποτήρι σου; Και γιατί το πίνεις με γουλιές ανάρμοστες και όχι σύμφωνα με τα μέτρα και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δεν ξέρεις ότι ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά;  

Ε, λοιπόν, ακαμάτη νότιε μόλις έχασες. Και δεν είναι σκυλάδικο εδώ να παζαρέψεις τον λογαριασμό. Ό, τι γράφει δεν ξεγράφει. Κι εκείνη την μελαχρινή που έπαιζε το ματάκι της, τι την ήθελες μαζί σου; Τι την ήθελες την λεζάντα; Πλήρωνε τώρα τα χουβαρνταλίκια σου.

Εσύ τώρα θα πίνεις σε ελεγχόμενες δόσεις και με συνταγή του Διευθυντηρίου μας το γάλα των τρελών αγελάδων μας. Αν έχεις μπατιρίσει στο μεταξύ από τον έκλυτο βίο σου θα σου στέλνουμε από τις παρτίδες των ληγμένων μακράς διαρκείας. 

Ο προτεστάντης Θεός μας θα μεριμνήσει και για σας, απολωλότα. Και αν τυχόν υπάρξουν εντερικές διαταραχές από την κατανάλωση γάλακτος, ας προσέχατε. Ένα στομάχι εθισμένο στο αλκοόλ και την κραιπάλη θέλει τον χρόνο του να προσαρμοστεί στον διατροφικό κόσμο της παστεριωμένης υγείας μας. Αλλά ακόμα και να τινάξετε τα πέταλα στην πορεία αυτής της δίκαιης δοκιμασίας σας, ο δικός μας Θεός θα σας συγχωρήσει. 

Θα σας τοποθετήσει στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης, μέχρι εσείς οι ακόλαστοι να αποφασίσετε μετά θάνατον για την τύχη σας. Η συμπεριφορά σας θα ελέγχεται νυχθημερόν από τα πλέον σύγχρονα μέσα επιτήρησης, ευγενή χορηγία της SIEMENS. Νηστεία και προσευχή, νηστεία και προσευχή αφού θα βγει η ψυχή σας.

Αυτή είναι η κατάσταση. Μια αμετάφραστη κυριολεξία. Καμιά λογοτεχνική υπερβολή δεν μπορεί να την υπερβεί. Και τα λόγια προσθέτουν στοιχεία γκροτέσκ στην απελπισία. Γι’ αυτό και η συντομία μου. Γι’ αυτό και η απόλυτη ανάγκη να απαλλαγούμε επειγόντως από την μεταμοντέρνα καπιταλιστική αφασία που ενθρονίζει το αδιανόητο στο θρόνο της εκλιπούσας λογικής.


ΥΓ. Απευθύνεται σε όσους δεν εξαρτούν συμφέροντα από την διαιώνιση αυτής της προσβλητικής αιχμαλωσίας. Σε αυτούς που ο φόβος τους τείνει να αποκτήσει στοιχεία ιδεολογίας αλλά μπορούν ακόμα να αισθανθούν την προσβολή. Οι υπόλοιποι είναι πια ταξικοί εχθροί ευδιάκριτοι.Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

1 σχόλιο :

  1. Εμάς μας κάνει ένα περίεργο πράγμα τρομερή Εντύπωση! Δέν έχουμε απαίτηση να το καταλάβαιτε αλλά θα το Πούμε! πήρε. π.χ. Αυτός ο Μύξας ο Νταΐζεμπλούμ μπλιμ μπλουμ, Μόνο στην Χώρα μας μετρά και περνά η μπογιά του, σε άλλες Χώρες τον έχουν για Τσατσά στους Οίκους Τους! Καλά Ολόκληρη Ελλάδα δεν υπάρχει Ένας να του πει: "ΔΕΝ καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και ούτε συζητάμε καν μαζί σου (απλά) διότι δεν μας αρέσει όχι μόνο τα προσωπικά σου πιστεύω αλλά και το.. Βιογραφικό σου (καλά διαβάσατε)! Είμαστε ΜΛΚΣ αλλά όχι και τόσο ΜΛΚΟΓΚΆ....ια !"
    Ακόμη και ο Μπαρουφάκης που και ο ίδιος δεν φτουρά (είναι για τα πανηγύρια) τον ... εφόδευσε! Και ξοδεύει όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά και όσοι άλλοι φαία ουσία για τον Τσατσά;;
    Δηλαδή πώς την βλέπεται εσείς; Είμαστε Χώρα Αποικιοκρατούμενη για ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ;;; Εμείς λέμε ότι είμαστε από την εποχή του Οθωνα (εξαιρέσεις εξαιτίας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ και όχι της Πολιτείας, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΜΑΣ ΕΠΟΣ του 40 και Η ΠΕΡΗΦΆΝΙΑ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ (ΜΑΣ) ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΜΑΣ (ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΔΣΕ))! Όλα τα άλλα είναι για τον .... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.