Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΓΔΜ δεν είναι καν χώρα! -Να διαμελιστεί, οι μισοί Αλβανία και οι άλλοι Βουλγαρία...

Ενας βουλευτής του Τραμπ, ο καλιφορνέζος Ρεπουμπλικάνος Ντάνα Ροραμπάχερ, κατάφερε να ταράξει τα νερά ζητώντας τον διαμελισμό της ΠΓΔΜ η οποία «δεν είναι χώρα» όπως είπε.

 
Σε συνέντευξή του στην Αλβανική τηλεόραση ο 69χρονος βουλευτής της Καλιφόρνια δήλωσε επί λέξει: «Η <Μακεδονία> δεν είναι χώρα. Συγνώμη, δεν είναι χώρα». 

Οπως είπε η δημιουργίας της ΠΓΔΜ ήταν ένα αποτυχημένο εγχείρημα και είναι ώριμες οι συνθήκες για επανασχεδιασμό των συνόρων! 

Ο Ντάνα Ροραμπάχερ εξήγησε γιατί πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα και να διαμελιστεί το κρατίδιο: «Υπάρχει τέτοιος διχασμός στη χώρα τους που δεν θα μπορέσουν ποτέ να ζήσουν μαζί. Γι’ αυτό το λόγο, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί της <Μακεδονίας> θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να γίνουν μέρος της Βουλγαρίας ή όποιας άλλης χώρας με την οποία πιστεύουν ότι έχουν σχέση» είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «η ιδέα να κρατηθεί η <Μακεδονία> ζωντανή υπάρχει επειδή κάποιος, πριν 30 χρόνια αποφάσισε ότι είναι μια ρύθμιση που πρέπει να προκύψει μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας»

Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων δεν σταμάτησε εκεί. Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι ο ίδιος έχει «επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων» και προειδοποίησε πως «θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες».

Οπως μάλιστα είπε μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής.
Ο Ντάνα Ροραμπάχερ κατάφερε να προκαλέσει πανικό στην ΠΓΔΜ και έντονες αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πολιτική του σε σχέση με τα Σκόπια και τα Βαλκάνια, καταδικάζοντας θέσεις σαν και αυτές που αναζωπυρώνουν εθνικιστικές ρητορικές και οδηγούν την περιοχή σε οπισθοδρόμηση.
Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.