Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Βοηθήστε τα παιδιά, επενδύστε στους ανθρώπους (βίντεο)...

Η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα κάλεσε τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες να στηρίξουν τις προσπάθειες για τη σίτιση, την εκπαίδευση και τη φροντίδα των μη προνομιούχων παιδιών, σε μια ομιλία
της στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

"Τα σημερινά μωρά θα ηγούνται των αυριανών επιχειρήσεων. Η ικανότητά τους να συνεισφέρουν θα διαμορφώσει τις αυριανές κοινωνίες, θα λύσει τα αυριανά προβλήματα" είπε η σταρ, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF για την ανάπτυξη των παιδιών.


"Σ' αυτήν την αίθουσα βρίσκονται κάποιοι από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο και είμαι πεπεισμένη ότι ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεται κανείς μπροστά από τις εξελίξεις. Πρέπει να δραστηριοποιήσουμε τους εγκεφάλους και τις στρατηγικές των επιχειρήσεων και τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τα ταλέντα των εταιρειών σας για να κάνουμε το κοινωνικό καλό και να επιλύσουμε κοινωνικά προβλήματα", συνέχισε.

Βοηθήστε τα παιδιά, θα είναι οι αυριανοί ηγέτες, θα λύσουν τα αυριανά προβλήματα. 
.
«Τα παιδιά που δεν λαμβάνουν την τροφή και τη διέγερση που χρειάζονται, που δεν τα παίζουν και δεν τα διαβάζουν, δεν θα φτάσουν ποτέ τις δυνατότητές τους. Δηλαδή, το να γεννιέσαι στη φτώχεια σημαίνει ότι ποτέ δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις από αυτή», είπε η Σακίρα, αναφέροντας ότι υπάρχουν 250 εκατ. παιδιά παγιδευμένα στη φτώχεια. 

«Τα σημερινά μωρά θα δημιουργήσουν τις αυριανές επιχειρήσεις, θα λύσουν τα αυριανά προβλήματα. Αλλά αυτά που έχουν οικονομικό μειονέκτημα χρειάζονται περισσότερη βοήθεια για να επιτύχουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Εκείνοι που έχουν δύναμη και χρήματα δεν μπορούν απλά να κάθονται και να το αφήνουν αυτό στις κυβερνήσεις», τόνισε η Σακίρα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ιδρυμά της, τονίζοντας ότι έχει πετύχει εκπληκτικά αποτελέσματα χρηματοδοτώντας σχολεία στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν τόσο καλά, που τα παιδιά που θα μπορούσαν να μπουν σε ομάδες ανταρτών, αντί για αυτά είναι στο δρόμο για το πανεπιστήμιο.
«Η επένδυση στην εκπαίδευση μπορεί να κάνει θαύματα», υπογράμμισε, καλώντας το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να παρέχει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ανάπτυξη των παιδιών στα πρώτα χρόνια της ζωής τους και να επενδύσει στους ανθρώπους.
«Είναι η έξυπνη κίνηση, είναι η στρατηγική κίνηση, είναι απλά αυτό που πρέπει να γίνει», κατέληξε.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τίμησε επίσης τη βιολίστρια Άνε-Σοφί Μούτερ, που διευθύνει ένα ίδρυμα το οποίο παρέχει υποτροφίες σε νεαρούς μουσικούς και τον ηθοποιό Φόρεστ Γουίτακερ για το έργο του για την προώθηση της ειρήνης και της ενίσχυσης των νέων ως ηγετών και επιχειρηματιών σε κοινότητες που έχουν πληγεί από τη βία και τη φτώχεια.Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.