Μπαγκλαντές: Πατέρας ζητά άδεια να κάνει ευθανασία στα παιδιά και το εγγόνι του!

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκεται ένας πατέρας, οι γιοι του οποίου, αλλά και το εγγόνι του, πάσχουν από μια ανίατη μυασθένεια. Ο άνδρας είναι τόσο απεγνωσμένος που ζητά από την κυβέρνηση να του δώσει την άδεια να κάνει ευθανασία στα παιδιά και το εγγόνι του, καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν έχουν καμία ελπίδα θεραπείας».
 
Το τραγικό περιστατικό συμβαίνει στο Μπανγκλαντές, όπου ο Τοφαζάλ Χοσαΐν απευθύνθηκε στις τοπικές αρχές, προκειμένου να οδηγήσει σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία τα δύο παιδιά του -24 και 13 χρονών- καθώς και τον 8χρονο εγγονό του, οι οποίοι πάσχουν από την Μυϊκή Δυστροφία του Duchenne, μια μυασθένεια που εμφανίζεται κυρίως σε αγόρια μικρής ηλικίας και που μετά από μερικά χρόνια, οδηγεί στο θάνατο.
 
Στην επιστολή του, ο Χοσαΐν υποστήριξε ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει τα παιδιά του, πουλώντας την περιουσία του, και ότι πλέον δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα βοηθήσει, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει μαζί τους. Υποφέρουν και δεν έχουν καμία ελπίδα θεραπείας. Εγώ δεν αντέχω άλλο» και σημειώνοντας ότι τα τρία αγόρια γνωρίζουν την κατάστασή του αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν.
 
Σύμφωνα με τον Independent, ο Χοσαΐν αρνήθηκε να επιτρέψει σε δημοσιογράφο να μιλήσει με τον μεγαλύτερο γιο του, ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε ότι όταν μίλησε στα παιδιά του για την επιστολή, δεν τον πήραν στα σοβαρά, καθώς «ίσως δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασής τους». Όσον αφορά στην συζήτηση περί ευθανασίας, η οποία απαγορεύεται στο Μπανγκλαντές, υποστηρικτές και αντίπαλοι βρίσκονται μπερδεμένοι μπροστά στο προσωπικό δράμα του πατέρα.
 
topontiki.gr

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...