Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Μαρόκο: Απαγορεύτηκε με εγκύκλιο η κατασκευή και η πώληση μπούρκας...

Οι αρχές του Μαρόκου απαγόρευσαν την κατασκευή και την πώληση της μπούρκας, του μουσουλμανικού ενδύματος που καλύπτει εντελώς το πρόσωπο και το σώμα, όπως μετέδωσε ο τοπικός Τύπος.

 
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξέδωσε εγκύκλιο προς τους υπαλλήλους του που είναι αρμόδιοι για το εμπόριο, στην οποία τους επισημαίνει ότι από αυτή την εβδομάδα απαγορεύεται η κατασκευή και η πώληση μπούρκας, σύμφωνα με πολλά άρθρα του Τύπου.

Παρόλα αυτά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά από το ίδιο το υπουργείο.
Σε κάποιες εμπορικές συνοικίες της Καζαμπλάνκα υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών διεξήγαγαν χθες Δευτέρα «εκστρατείες ενημέρωσης των εμπόρων για να τους ενημερώσουν για την απόφαση αυτή», μεταδίδει ο ιστότοπος Medias 24.

Στην Ταρουντάντ, στο νότιο Μαρόκο, η τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε από τους εμπόρους που κατασκευάζουν και πωλούν μπούρκες να πουλήσου το στοκ τους τις επόμενες 48 ώρες και μετά να πάψουν να κατασκευάζουν και να εμπορεύονται το ένδυμα αυτό, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κυκλοφορεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το ίδιο συνέβη και στη μικρή πόλη Ουισλάν, όπου στο έγγραφο που κυκλοφόρησαν οι αρχές αναφέρεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται «με κατάσχεση του εμπορεύματός τους».

«Λάβαμε το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης της εισαγωγής, της κατασκευής και της εμπορίας αυτού του ενδύματος σε όλες της πόλεις του βασιλείου», δήλωσε στον ιστότοπο Le360 «ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών».

Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας, «καθώς δράστες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα το ένδυμα αυτό για να διαπράττουν τα εγκλήματά τους», σύμφωνα με τον Τύπο.

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.