Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Έγινε κι αυτό, απελευθερώνονται οι τιμές σε πολλά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα...

«Απελευθερώνονται» από σήμερα οι τιμές των φαρμάκων που δεν συνταγογραφούνται (παυσιπονα, ανιπυρετικά, αντιισταμινικά, δερματολογικές κρέμες, αντιμυκητησιακά  και άλλα)

 
Η  τιμή τους θα καθορίζεται πλέον από τις παρασκευάστριες εταιρείες και όχι από το κράτος. Οι μεν φαρμακοποιοί εκτιμούν οτι αυτό θα φέρει αύξηση των τιμών, τα δε στελέχη των φαρμακοβιομηχανιών δεν δείχνουν την ιδια σιγουρια γιατι ο ανταγωνισμός μπορεί να τους αναγκάσει να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές εκτος και αν συνεννοηθούν (παράνομα) σε κοινή πολιτική αύξησης των τιμών

Η απελευθέρωση της τιμής των μη συνταγογραφούμενων συμπίπτει και με το άνοιγμα της πώλησης πολλών σκευασμάτων από σουπερ μάρκετ (216 απο τα 1.582 μη συνταγογραφούμενα)

Οι διεργασίες για τα φάρμακα που θα επιτρέπεται να πωλούνται και από αλυσίδες λιανικής συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς, μετά τη δημοσιοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της λίστας με τις σαράντα δραστικές ουσίες που θα συνιστούν την κατηγορία των ΓΕΔΙΦΑ (γενικής διάθεσης φάρμακα), δηλαδή όσων θα μπορούν να διατίθενται και εκτός φαρμακείων.

Αυτά είναι φάρμακα κυρίως παρακεταμόλης (αναλγητικά, αντιπυρετικά και αντιφλεγμονώδη), σκευάσματα για μυϊκούς πόνους, αντιλοιμώδη και αντισηπτικά για τοπική θεραπεία της στοματικής κοιλότητας, φάρμακα για τον πονόλαιμο και το βήχα, δερματικές κρέμες, αντιισταμινικά για τοπική χρήση (όπως για τσιμπήματα εντόμων), φάρμακα παθήσεων πεπτικού συστήματος, η δραστική ουσία γλουκοσαμίνη για τις αρθρώσεις, το σαλικυλικό οξύ και πολλά άλλα

presspublica.gr

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.