Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Η εξαπάτηση είναι αδίκημα;


Μέσα στην κρίση που βιώνουμε σίγουρα το σύστημα υγείας
πάσχει.

Η "ελεύθερη" αγορά, η TV και οι αετονύχηδες κατόρθωσαν να λύσουν όλα τα προβλήματα υγείας.

Δεν χρειάζονται πλέον γιατροί και φάρμακα.

Απλά, σύμφωνα με τις διαφημίσεις στην TV, πιείτε τα "μαντζούνια" που προωθούν οι επιτήδειοι και θα γίνετε "περδίκι".

Είπαμε ελεύθερη αγορά αλλά αυτό παραπάει, μάλλον πρόκειται για πρώτου μεγέθους εξαπάτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

Καλά, θα αναρωτηθεί κάποιος, αφού πρόκειται για εξαπάτηση, τι κάνουν οι εισαγγελείς;

Εδώ η απάντηση είναι αποστομωτική. Το σύστημα εξουσίας εξυπηρετείται από όλη αυτή την εξαπάτηση μιας αφού έχει  αφήσει την δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, χωρίς χρηματοδότηση.

Ανοχή ή συμμετοχή του κράτους στην εξαπάτηση των πολιτών;

Είτε το ένα είτε το άλλο το κακό συμβαίνει καθημερινά.

Ο απελπισμένος ασθενής αφού δεν μπορεί να βρει την υγειά του στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού αδυνατεί να πληρώσει τις θεραπείες του στα ιδιωτικά κέντρα υγείας, παρασύρεται απ' τις πομπώδεις και αντιεπιστημονικές διακηρύξεις των διαφημιστικών που προβάλλονται στην TV και όχι μόνο.

Όλοι οι εχέφρονες γνωρίζουν ότι τα παρασκευάσματα αλόης ή άλλων φυτικών εκχυλισμάτων δεν έχουν καμία θεραπευτική ιδιότητα, τουλάχιστον όχι όσες θεραπευτικές ιδιότητες του προσδίδουν οι διαφημίσεις της απάτης. Το πρόβλημα είναι, η εξαπάτηση μέσω των ΜΜΕ είναι αδίκημα;

Αν ναι, τι κάνουν οι εισαγγελείς; Δεν έχουν αντιληφθεί το τι γίνεται; Το γνωρίζουν και αδρανούν ή υποτασσόμενοι στο σύστημα ανέχονται την ανομία;

Ότι και να ισχύει απ' τα παραπάνω, ένα είναι το θέμα. Η "ελεύθερη" αγορά βρήκε το ελιξίριο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, υπήρξαν και παλιότερα ανάλογα πχ το νερό του καματερού, το δηλητήριο του Κουβανικού σκορπιού και πάει λέγοντας.

Με τις υγείες μας...


Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.