>

Εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει σημάδια αυτισμού σε παιδιά...

Μία νέα εφαρμογή, την οποία ανέπτυξε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην έγκαιρη ανίχνευση του αυτισμού σε
παιδιά, καθώς χρησιμοποιεί τα μάτια για να εντοπίσει πιθανά σημάδια της πάθησης.
Η συσκευή χρειάζεται μόλις ένα λεπτό για να δώσει αποτέλεσμα.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Wired, η φοιτήτρια Κουν Γου Τσο ανέπτυξε την εφαρμογή σε συνεργασία με τον Γανιάο Σου, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και της Μηχανικής. Η εφαρμογή λειτουργεί με την παρακολούθηση των κινήσεων των ματιών ενός παιδιού όταν αυτό κοιτάει εικόνες με κοινωνικές σκηνές, όπως εικόνες στις οποίες περιέχονται πολλά άτομα.

Το φάσμα του αυτισμού
Οι κινήσεις των ματιών ενός ατόμου με ASD (διαταραχή φάσματος του αυτισμού) είναι συχνά διαφορετικές από κάποιου χωρίς αυτισμό.
Στόχος της εφαρμογής είναι να παράσχει τη δυνατότητα στους γονείς να μπορούν οι ίδιοι από το σπίτι τους να ελέγξουν την πιθανότητα το παιδί τους να έχει αυτισμό. «Η εφαρμογή αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει σε οικογένειες να αναζητήσουν θεραπεία ταχύτερα και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα οφέλη της θεραπείας», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Γανιάο Σου.


 pontos-news.gr

Related Posts