ΕΚΤΑΚΤΟ! B.Πούτιν σε Σερβία: «Αφήστε την ΕΕ και ελάτε τώρα στην ευρασιατική ένωση»...


Προσφέρει οικονομική, στρατιωτική και πυρηνική προστασία στο Βελιγράδι

Η επίσκεψη-αστραπή προχθές του επικεφαλής ασφαλείας του ρωσικού εθνικού συμβουλίου Νικολάι Πατρούσεφ στο Βελιγράδι από την Μόσχα επιτάχυνε τις εξελίξεις καθώς περιελάμβανε μια άκρως δελεαστική προσφορά από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, προσωπικά προς τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας. Το σίγουρο είναι ότι η κίνηση αυτή θα αποδειχθεί και μοντέλο για την Ελλάδα…

«Αφήστε τώρα τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και ελάτε για υποψηφιότητα στην ευρασιαστική ένωση», ανέφερε το μήνυμα του Τσάρου της σύγχρονης Ρωσίας , Β.Πούτιν.

Επίσης ο ίδιος καλούσε τη Σερβία να υπογράψει «σχεδόν αμέσως συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο με την Ευρασιατική Ένωση», κάτι που ερμηνεύεται από πολλούς αναλυτές ως και μόνο ένα πράγμα, και αυτό είναι ότι το Κρεμλίνο προτίθεται να συνδεθεί οικονομικά-στρατιωτικά-πολιτικά με το Βελιγράδι θέτοντας το υπό την άμεση «πυρηνική» προστασία του.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι πάρα πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις της Σερβίας με την Ευρασιατική Ένωση για το ελεύθερο εμπόριο, συνδέοντας την χώρα αυτή στο «ρωσικό άρμα».

Ειδικοί εμπειρογνώμονες του τομέα αυτού που είναι αλληλένδετος με πολλούς άλλους διαφορετικούς τομείς τονίζουν ότι ή Σερβία θα δεχθεί ενδεχομένως μια ακόμη πιο ισχυρή πολιτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή αυτή και κατ” επέκταση στα Βαλκάνια .



Ο φιλοδυτικός υπουργός εξωτερικών της Σερβίας και πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, διατηρεί τις αμφιβολίες του ως προς το εάν μια η υπογραφή της χώρας του σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρασιατική Ένωση θα ήταν πανάκεια .

«Είναι αδύνατο για τη Σερβία να είναι ταυτόχρονα μέλος τόσο της ΕΕ όσο και της Ευρασιατικής Ένωσης. Δεν μπορούμε να είμαστε μέρος της ευρασιατικής συμμαχίας, επειδή δεν ανήκουμε γεωγραφικά στην περιοχή αυτή», δηλώνει ο Ντάτσιτς.

Μόνο που ο πρόεδρος της χώρας , δεκάδες υπουργοί, βουλευτές και το μεγαλύτερο ποσοστό του σερβικού λαού δεν θέλει να ακούσει καν για ένταξη στην ΕΕ. Άλλωστε τα αποτελέσματα της πολιτικής της ένωσης φαίνονται σήμερα με την λιτότητα, την ανεργία και την εισβολή μεταναστών.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του κόμματος LDP Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς δήλωσε ότι η Σερβία έχει φτάσει στο «σημείο χωρίς επιστροφή» και πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεργαστεί με τη Ρωσία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί έχουν στην «γωνία» την Σερβία ζητώντας παράλογες απαιτήσεις στις διαπραγματεύσεις που «σέρνονται » για χρόνια , όπως την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, την αναγνώριση των δικαιωμάτων της μειονοτήτων των Αλβανών στο Πρέσεβο,ενώ συγχρόνως απαιτούν να κλείσουν μεγάλοι τομείς του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα από τον οποίο επιβιώνει η χώρα αυτή.

Επίθεση στις διαπραγματεύσεις από την ΕΕ έχουν δεχθεί οι Σέρβοι επίσης και στον πολιτικό , οικονομικό και πολιτισμικό τομέα, ενώ σε περίπτωση που η χώρα γίνει μέλος της ΕΕ πρέπει να ευθυγραμμιστεί η εξωτερική πολιτική της με την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης, αποκηρύσσοντας Ρωσία και Κίνα, δύο χώρες με τις οποίες το Βελιγράδι έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις .

Σε περίπτωση που η χώρα αυτή αποχωρήσει πανηγυρικά από τις «υποτιθέμενες» διαπραγματεύσεις με την ΕΕ , οι οποίες είναι στην ουσία μια « λίστα Σίντλερ» από το Βερολίνο με αιτήματα για την υποταγή της χώρας, τότε οι Βρυξέλλες θα δεχθούν και «δεύτερο χαστούκι», μετά το BREXIT.

Μήπως λέμε, μήπως και η Ελλάδα οφείλει να ξαναβάλει στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με τους δανειστές που απαιτούν και άλλο άιμα απο τον ελληνικό λαό , το ενδεχόμενο ενός GREXIT και την μετακίνηση μας στην ευρασιατική ένωση , κάτι το οποίο ήδη ετοιμάζει ο Ερντογάν για την Τουρκία, αλλά μάλλον δεν θα προλάβει;


ПУТИН ГВОЗДЕНОМ РУКОМ СТЕЖЕ СРБИЈУ: Нема више одлагања!