Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Τι γίνεται με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης;


Την 1η Νοεμβρίου θα δοθεί το επίδομα σε όσους μετέχουν
στο πιλοτικό πρόγραμμα των επιλεγμένων δήμων.

Εν τω μεταξύ στον αέρα βρίσκεται η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2017, παρά το γεγονός ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Οι συζητήσεις των επικεφαλής των δανειστών με την κυβέρνηση κόλλησαν στην πρόταση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας να βρεθούν τα 871 εκατ. ευρώ που ουσιαστικά απαιτούνται, από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, καθώς δεν είναι δυνατή η περαιτέρω περικοπή κοινωνικών επιδομάτων.

Το τρίτο μνημόνιο – η Realnews δημοσιεύει το επίμαχο απόσπασμα – προβλέπει ρητά ότι οι πόροι θα εξευρεθούν με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας ή από περικοπή φοροαπαλλαγών ή από επανεξέταση των κοινωνικών παροχών.

Η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μεταφέρεται στα μέσα Νοεμβρίου.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.