Κούρδοι: "Βοηθήστε μας να κρατήσουμε τους πρόσφυγες στην Συρία"...

Τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε να παρέχουν περισσότερη
βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας για να διαχειριστούν την αύξηση των προσφύγων από τη Μοσούλη του Ιράκ και των εκτοπισμένων κατοίκων από τις περιοχές της Ράκα και της Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), Ρεντούρ Χελίλ την Κυριακή.

«Ο αριθμός των προσφύγων από τη Μοσούλη αυξάνεται στη Ροζάβα [συριακό Κουρδιστάν] και χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους σχετικούς οργανισμούς», δήλωσε ο Χελίλ.

Ο Κούρδος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στην αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων κατοίκων της Συρίας, από τις επαρχίες της Ντέιρ Αλ Ζουρ και της Ράκα που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι έχουν καταφύγει στην υπό κουρδικό έλεγχο Χασάκα (βορειοανατολική Συρία).

Η κουρδική αυτοδιοίκηση στη βόρεια Συρία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό διότι της έχει επιβληθεί εμπάργκο, επεσήμανε ο Χελίλ. Το εμπάργκο στο συριακό Κουρδιστάν έχει επιβληθεί από την Τουρκία αλλά και από το ιρακινό Κουρδιστάν.

Κι εδώ να προσθέσουμε ότι εάν δεν βοηθηθούν οι Κούρδοι να περιθάλψουν τους πρόσφυγες, τότε αυτοί θα περάσουν στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Τα Ηνωμένα Έθνη και διάφορες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα), αλλά οι πόροι τους είναι περιορισμένοι.