Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Deutsche Bank...

Σχόλιο του Κλεισθένη: Μόνο να μας κουνάνε το δάκτυλο; Ας λουστούν τώρα τα επιχείρια!!!

Παρά τις επίμονες προσπάθειες ηγετικών στελεχών της Deutsche Bank να καθησυχάσουν τους επενδυτές και τις αγορές, η μετοχή του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού συνεχίζει να κατρακυλά.
default
Τις τελευταίες ημέρες οι δυσάρεστες ειδήσεις για τη Deutsche Bank διαδέχονται η μια την άλλη. 

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή η μετοχή της υποχώρησε κατά διαστήματα για πρώτη φορά κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 10 ευρώ. 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησε κατά 9% στα 9,898 ευρώ.

Αφορμή αποτέλεσαν αυτή τη φορά διάφορα δημοσιεύματα που θέλουν ορισμένα αμερικανικά hedge fund να έχουν αποσύρει δισεκατομμύρια σε τοποθετήσεις και συναλλαγές με τη Deutsche Bank.

Η γερμανική τράπεζα υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερότητά της, παραπέμποντας στην υψηλή ρευστότητά της που ξεπερνά τα 200 δις ευρώ. 

«Οι επιχειρηματικοί μας εταίροι συγκαταλέγονται στους πιο απαιτητικούς επενδυτές παγκοσμίως», αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πλειονότητα εξ΄ αυτών αντιλαμβάνεται την σταθερή οικονομική μας κατάσταση, το συνολικό οικονομικό περιβάλλον, τις νομικές διαμάχες στις ΗΠΑ και την πρόοδο που επιτυγχάνουμε στην υλοποίηση της στρατηγικής μας».

Μήνυμα Κράιαν προς τους 100.000 υπαλλήλους

Τις τελευταίες ημέρες οι δυσάρεστες ειδήσεις για τη Deutsche Bank διαδέχονται η μια την άλλη
Τις τελευταίες ημέρες οι δυσάρεστες ειδήσεις για τη Deutsche Bank διαδέχονται η μια την άλλη

Εν τω μεταξύ και όπως μεταδίδει το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της DB Τζον Κράιαν καλεί τους υπαλλήλους της τράπεζας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. «Η τράπεζά μας έχει γίνει αντικείμενο έντονης φημολογίας (…)» η οποία αποτυπώνεται στην τιμή της μετοχής,αναφέρει σε επιστολή του προς τους 100.000 υπαλλήλους. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αγορά υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Πάντως, επιφανείς αναλυτές έρχονται σήμερα να στηρίξουν τη DB. 
«Πιστεύουμε ότι η κατάσταση ρευστότητας της τράπεζας είναι σταθερή», έγραψε σε μια πρώτη εκτίμησή του ο ειδικός της Goldman Sachs, Jernej Omahen. 

O ίδιος εκτιμά ότι αυτό που χρειάζεται επειγόντως η DB είναι καλές ειδήσεις, και κυρίως, να διευθετηθούν άμεσα οι νομικές της διαμάχες. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναλυτής της Credit Suisse Jon Peace ο οποίος χαρακτηρίζει υπερβολική την αντίδραση των χρηματιστηρίων.

Θα υπάρξει συμβιβασμός με τους Αμερικανούς;

Ο διευθύνων σύμβουλος της DB Τζον Κράιαν καλεί τους υπαλλήλους της τράπεζας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους
Ο διευθύνων σύμβουλος της DB Τζον Κράιαν καλεί τους υπαλλήλους της τράπεζας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αξιώνει την καταβολή προστίμου ύψους 14 δις δολαρίων εκ μέρους της γερμανικής τράπεζας για αγοραπωλησίες τοξικών ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, στο διάστημα πριν το ξέσπασμα της κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα διαθέτει «δίχτυ ασφαλείας» μόλις 5,5 δις ευρώ για πιθανές νομικές περιπέτειες. 

Την ίδια ώρα η χρηματιστηριακή αξία της Deutsche Bank ανέρχεται σε μόλις 14,6 δις ευρώ. Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των δυο πλευρών που θα κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Η μετοχή της Deutsche Bank έχει απολέσει το 55% της αξίας της από την αρχή του έτους. Το 2007, πριν την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η μετοχή της βρισκόταν πάνω από τα 100 ευρώ.

Την Τετάρτη η εφημερίδα Zeit υποστήριζε ότι η γερμανική κυβέρνηση και οι αρχές χρηματοπιστωτικής εποπτείας καταρτίζουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Deutsche Bank

Λίγο αργότερα το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες αυτές. Νωρίτερα και ο Τζον Κράιαν είχε διαψεύσει πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει ζητήσει τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης.


dpa, rtrd, Κώστας Συμεωνίδης
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.