Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Αλήθεια, εμείς γιατί πανηγυρίζουμε για το Brexit...


Σχολιάζει ο Κλεισθένης.

 
Πολλούς από 'μας,  μας ικανοποίησε η απόφαση των Βρετανών να φύγουν απ' την Ε.Ε.
 

Χωράνε όμως πανηγυρισμοί;
 

Οι λόγοι που αποφάσισαν οι Βρετανοί την αποχώρησή τους δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας προβλήματα.
 

Στην μεγάλη Βρετανία, από την εποχή της Θάτσερ, υπάρχουν λογικές υπερνεοφιλελευθερισμού. Δεν έχουν καμία διαφορά με τις ασκούμενες πολιτικές του ευρωιερατείου. Ταυτίζονται.
 

Τα δικά μας προβλήματα είναι η "σκληρότητα" με την οποία μας αντιμετωπίζει η Ε.Ε και οι καταστροφικές της πολιτικές.
Αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν επειδή η μεγάλη Βρετανία θα είναι εκτός Ε.Ε.
 

Οι Βρετανοί (σ.σ: όχι όλοι) αποφάσισαν την έξοδό τους απ' την Ε.Ε γιατί δεν δέχονταν την γερμανοποίησή της. Περισσότερο εθνικιστική ήταν η απόφαση παρά εναντίωση στις ασκούμενες πολιτικές.
 

Ας κρατήσουμε λοιπόν μικρό καλάθι γιατί η κατάσταση στην χώρα μας δεν θα βελτιωθεί αν δεν επαναστατήσουμε κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ευρωιερατείου και κατά των ευρωγερμανοτσολιάδων που κυβερνούν.
 

Μπορεί, όπως ισχυρίζονται μερικοί, να άρχισε το ξήλωμα του "πουλόβερ, της Ε.Ε αλλά για 'μας οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων θα εξακολουθούν να ρημάζουν την χώρα.
 

Το υπέρογκο και παράνομο χρέος που μας φόρτωσαν οι πολιτικάντηδες σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους θα μας "πνίγει" όλο και περισσότερο και η εθνική μας κυριαρχία δεν θάρθει ούτε μετά τα 99 χρόνια που προβλέπουν τα μνημόνια.
 

Ας μην κοιτάμε μόνο όπου μας δείχνουν αλλά να γυρίζουμε το βλέμμα μας και αριστερά και δεξιά, θα δούμε καλύτερα τι μας περιμένει και τότε ίσως αντιδράσουμε. 

Ήδη έχουμε μία χαμένη γενιά, ας μην  χάσουμε τελείως την εθνική μας υπόσταση.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.