«Για τόλμα να με χτυπήσεις ελαφρά…»: Οι Πακιστανές σηκώνουν το ανάστημά τους!

Αντίδραση
«Για τόλμα να με χτυπήσεις ελαφρά και τα λέμε». Αυτό λένε
πάνω-κάτω δώδεκα δυναμικές γυναίκες από το Πακιστάν στους [πιθανούς] συζύγους τους. Η καθεμιά με τα δικά της λόγια και με το πρόσωπό της φωτογραφημένο από τον Fahhad Rajper.
Η διαδικτυακή καμπάνια διαμαρτυρίας#TryBeatingMeLightly σαρώνει στα social media!
Καλά, πώς τους ήρθε; Όχι βέβαια στα καλά καθούμενα… Ο ηγέτης του Ισλαμικού Συμβουλίου του Πακιστάν,Μοχάμεντ Χαν Σιρανί πρότεινε ένα νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στους συζύγους να «χτυπούν ελαφρά» τις γυναίκες τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα χρειάζονται τιμωρία. Κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές κατά τον Σιρανί είναι όταν οι γυναίκες μιλούν πολύ δυνατά, όταν αρνούνται τη σεξουαλική επαφή χωρίς θρησκευτική δικαιολογία, όταν δεν κάνουν μπάνιο μετά το σεξ, όταν δίνουν χρήματα σε κάποιον χωρίς την άδεια του συζύγου τους. [Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επιτρέπεται να αναπνέουν δίχως να πάρουν την άδεια του συζύγου].
Πάντως ο φιλεύσπλαχνος ηγέτης κάνει σαφές ότι απαγορεύεται ο ξυλοδαρμός [τι αβρότης!]. Μόνον ελαφρά επιτρέπεται να χτυπούν οι σύζυγοι…[εντάξει τότε].
Ο Πακιστανός φωτογράφος Fahhad Rajper ξεκίνησε την καμπάνια στα social media με το hashtag #TryBeatingMeLightly. «Το #TryBeatingMeLightly είναι μια πρωτοβουλία για τη χειραφέτηση των γυναικών ανάμεσά μας που εργάζονται προς την κατεύθυνση της ατομικής και συλλογικής βελτίωσης» έγραψε ο Rajper στη σελίδα του στο Facebook. «Είναι μια ευκαιρία για αυτές να εκφράσουν τις απόψεις τους.»

Για φαντάσου! Χειραφέτηση το να διεκδικείς να μην τρως ξύλο κανονικά και με τον Νόμο.
Έχουν ενδιαφέρον πάντως οι δηλώσεις των γυναικών που συμμετέχουν στην καμπάνια διαμαρτυρίας. Κάποιες είναι επιθετικές, κάποιες βάζουν σε σκέψεις.

Adeeqa Lalwani


Farah S. Kamal

Η Farah, σύμβουλος σπουδών, ρωτάει: #TryBeatingMeLightly – και πες μου αν θα σου άρεσε εσένα να σε χτυπούν ελαφρά…

Amber Zulfiqar


Priyanka Pahuja


Sumbul Usman


Shagufta Abbas

Η γλυκειά γιατρός με το χιτζάμπ έχει μια «γλυκύτατη» δήλωση: #TryBeatingMeLightly και θα σου σπάσω το χέρι που σήκωσες πανω μου. Κι αν μείνει κάποια βλάβη; Θα το αφήσω στον Αλλάχ!

Fizza Rahman


Erum Khan


Sundus Rasheed

Η Sundus, καθηγήτρια σε σχολείο και ραδιοφωνική παραγωγός απειλεί: #TryBeatingMeLightly και θα το μετανιώνεις σε όλη την υπόλοπη άθλια ζωή σου!

Sadiya Azhar


Alvera Rajper

Η όμορφη αυτή φοιτήτρια ιατρικής γράφει: #TryBeatingMeLightly πες μου, πώς θα ένιωθες αν κάποιος χτυπούσε ελαφρά την κόρη σου;

Rabya Ahmed

Φαίνεται ότι οι γυναίκες στο Πακιστάν δεν αντέχουν άλλους ξυλοδαρμούς. [αλήθεια, τι γίνεται με τις επιθέσεις με οξύ στο πρόσωπο; ]. Ήρθε η ώρα να σηκώσουν το ανάστημά τους εναντίον  της ενδοοικογενειακής βίας. Έστω και με ένα hashtag.
tvxs.gr