Παραιτηθείτε_εσείς_να_διοριστούμε_εμείς...


  
Όπως έχει γίνει γνωστό σε ολόκληρο τον Φιλελεύθερο Κόσμο, στις 15 Ιουνίου διοργανώνεται στο Σύνταγμα μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά της Κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των αχρωμάτιστων ανένταχτων και ακομμάτιστων κομματόσκυλων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.

Προς χάριν ευκολίας, ας τους λέμε όλους νεοφιλελέδες ή αλλιώς ευρωλιγούρια.

Το event στο facebook έχει λάβει την υποστήριξη 15.000 ατόμων, αν και οι μισοί είναι τρολ των παραπάνω κομμάτων και οι άλλοι μισοί σκουλήκια σαν εμένα που έχουν μπει για να σπάνε πλάκα με τις μαλακίες που ανεβάζουν οι προηγούμενοι.

Οι διοργανωτές μας ζητούν να φοράμε όλοι κάτι σε λευκό - έναν Καμίνη ας πούμε - γιατί η διαδήλωση είναι ειρηνική, ενώ τα κομματικά σχόλια στη σελίδα του event απαγορεύονται.

Πριν όμως δούμε πιο προσεκτικά ποιοι είναι οι διοργανωτές και υποκινητές αυτής της παλλαϊκής φιέστας, ας ρίξουμε μια ματιά στα αιτήματά τους.

Βασικό σύνθημα και μήνυμα των διοργανωτών προς την Κυβέρνηση είναι το "Παραιτηθείτε" αλλά το ακόμα πιο βασικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο να Παραιτηθούν αυτοί; Υπομονή, θα απαντηθεί παρακάτω.

Προς το παρόν, πάμε λίγο στα αιτήματα. Αντιγράφω από τον τοίχο του Κώστα Λιανίδη που τα γράφει πάντα τόσο μα τόσο υπέροχα:

"● Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ.

Οι νεοφιλελέδες νομίζουν οτι οι κυβερνήσεις επιλέγουν πολιτική και ότι η πολιτική η οποία υπαγορεύεται απο τους δανειστές δεν είναι αρκετά νεοφιλελεύθερη και ζητάνε ακόμα πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική την ώρα που το ΔΝΤ βγάζει εκθέσεις ότι ο πολύς φιλελεδισμός δε φέρνει ανάπτυξη.

● Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.

Οι νεοφιλέδες, την ώρα που η Ευρώπη έχει γεμίσει ακροδεξιούς, εξαιτίας των πολιτικών που εκπροσωπούν, και την ώρα που οι "Ευρωπαίοι" περιφέρουν τον Τσακαλώτο σαν την αρκούδα στο πανηγύρι, νομίζουν οτι έχουμε Αριστερή, εχθρική -προς την Ευρώπη- κυβέρνηση.

● Ζητάμε την γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Οι νεοφιλελέδες νομίζουν ότι όταν τελειώνει η χρηματοδότηση τελειώνει και η επιτήρηση.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… "Αυταπάτες" κάποιων ανεύθυνων πολιτικών.

Οι νεοφιλελέδες νομίζουν ότι οι φόροι αυτοί γίνονται BMW δημοσίων υπαλλήλων και παροχές υπηρεσιων για τους "τεμπέληδες" και όχι λεφτά που παάνε στους δανειστές ή λεφτά που δεν εισπράττονται και δημιουργούν την αναγκη για περισσοτερες "μεταρρυθμίσεις" . Επίσης έχουν την αίσθηση οτι με φιλελεδισμό δεν αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι γιατί δε θυμούνται τίποτα απο τη μαμά τους τη Θάτσερ.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.

Οι νεοφιλελεδες θεωρούν ότι το κράτος είναι σπάταλο όταν πληρώνει συντάξεις αλλά όχι όταν μασουλάνε οι ίδιοι τα ΕΣΠΑ και την ώρα που έχει καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και που η Κυβέρνηση ζητάει πίσω το ΕΚΑΣ από χαμηλοσυνταξιούχους.

● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

Οι νεοφιλελέδες θέλουν να βγούμε απο τα μνημόνια για να γίνουμε Μπαγκλαντές από μόνοι μας."

Με λίγα λόγια, αυτό που ζητάνε οι νεοφιλελέδες είναι αλλαγή διαχειριστή των μνημονίων, να πάρει τα σκήπτρα η Νέα Δημοκρατία που πιστεύει στα μνημόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφει τα πάντα με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής.

Ο λόγος είναι απλός. Αυτό που τους έχει τσούξει ανεπανόρθωτα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το βάζο με το μέλι είναι ότι τους πήραν την κουτάλα από τα χέρια.

Ανάμεσά τους θα βρεις πρώην συμβασιούχους Δημοσίου, πρώην υπαλλήλους υπουργείων, κρατικοδίαιτους που ρουφούσαν ΕΣΠΑ και κρυφοχρυσαυγίτες που ονειρεύονται πρωτεύουσες στην Κωνσταντινούπολη και προσκυνάνε την Αγία Τριάδα Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

Από τους διοργανωτές, εκτός από τον Θανάση Χειμωνά, τον Παναγιώτη Κωστούλα (υποψήφιο με ΠΑΣΟΚ και Ελιά) και την Έλια Ζερβού - το γνωστό σιχαμένο φασιστάκι που τελικά αποχώρησε -, θα βρεις και τον χαρακτηριστικότερο όλων, τον George Athanatio Tsoukaladaki, τον οποίο ξετρύπωσε και ξεφτίλισε ο Δήμαρχος Αθηνών και Πρωθυπουργός Πάσης Ελλάδος Χάρης Ζάβαλος, που είναι μεγάλη πουτάνα σε κάτι τέτοια.



Πρώην υπάλληλος επί 10 χρόνια στην κρατική τότε Ολυμπιακή Αεροπορία μέχρι το 2011, όταν αυτή έκλεισε και ιδιωτικοποιήθηκε, διορίστηκε στο Υπουργείο Παιδείας - στη ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας - και μάλιστα με διυπουργική απόφαση σε προσωποπαγή θέση, την οποία, αν έφευγε, θα καταργούσαν. Δεν είναι τέλειο;
Ανεπάγγελτοι αεριτζήδες που τρέφονταν από το Κράτος ζητάνε να γίνουν Καρανίκες στη θέση του Καρανίκα, αφού 17 μήνες μακριά από την κότα με τα χρυσά αυγά, τους έχουν κάνει το μυαλό πουρέ.
Μενουμευρωπαίοι που στηλίτευαν τη μπλε ακροδεξιά πλατεία και τις μούτζες των Αγανακτισμένων, κατεβαίνουν χεράκι-χεράκι με μνημονιολάγνους κρυφοχρυσαυγίτες και ζητούν τη συνδρομή της αστυνομίας για να αγωνιστούν για περισσότερη Ευρώπη και λιγότερο νεοθατσερικό συριζοταλιμπανισμό.
Κάτι τέτοιοι είναι που σου δημιουργούν την πεποίθηση ότι ο Τσίπρας θα κυβερνάει ανενόχλητος για τα επόμενα 352 χρόνια.
Η νέα μάστιγα ονομάζεται "κρατικοδίαιτοι αντικρατιστές" και τους τρώμε καθημερινά στη μάπα στα social media.
Ήρθε η ώρα να τους γνωρίσουμε και από κοντά.
Εννοείται ότι θα είμαστε όλοι εκεί, Χάρη Ζάβαλε.
by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Δε ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει το θέμα με τις offshore εταιρείες. Eγώ όχι, μέχρι σήμερα. Ακούστε τι έγινε. Ανάμεσα στα προαπαιτούμενα, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε κι ένα νόμο που επέτρεπε στα πολιτικά πρόσωπα να διατηρούν offshore. Η Νέα Δημοκρατία  - ως σωστή αντιπολίτευση - ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος, σίγουρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το έκανε. Όμως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε, οπότε η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη Βουλή διαμαρτυρόμενη για την κατάργηση της διάταξης που ζητούσε να καταργηθεί. Δηλάδή, η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή επειδή η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημά της. Οι μέρες που ζούμε είναι τραγελαφικές, κόντρα σε κάθε λογική, κοινή ή μη. Φακ λότζικ. Ελλαδάρα για πάντα.)
(Η κεντρική φωτό είναι του Jo Di Graphics που μετά από πολύμηνη απουσία επέστρεψε για δεύτερη φορά. Ελπίζουμε να μείνει.)

 thethreemooges