Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Γαλλία: Ένας νεκρός λόγω των διαδηλώσεων στη Γαλλία...Η πολιτική σκηνή της Γαλλίας κλονίζεται από ισχυρό κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων. Την ώρα που ένας οδηγός σκοτώθηκε σε ατύχημα την ώρα διαδήλωσης, Ολάντ και Βαλς παραμένουν αμετακίνητοι κι επιμένουν στον εργασιακό νόμο.Η εβδομάδα διαμαρτυρίας κατά του εργασιακού νόμου στη
Γαλλία είχε σήμερα τον πρώτο της νεκρό: έναν άτυχο οδηγό αυτοκινήτου στη Χάβρη. Το ατύχημα προκλήθηκε νωρίς το πρωί, όταν ένα φορτηγό, στην προσπάθεια του οδηγού να παρακάμψει ένα μπλόκο, μπήκε σε αντίθετη κατεύθυνση και προσέκρουσε σε δύο αυτοκίνητα.
Εν τω μεταξύ, και ενώ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσούα Ολάντ και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς δηλώνουν ότι δε πρόκειται να αποσύρουν τον νόμο, με ανάλογο πείσμα συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι απεργίες. Στην ταλαιπωρία που περίμενε σήμερα τους επιβάτες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, προστέθηκε και η απεργία των ταχυδρομικών υπαλλήλων.
«Όχι στο μίσος κατά των μπάτσων»

Οι γάλλοι αστυνομικοί διαμαρτύτονται για τη βία που δέχονται στις διαδηλώσεις Οι γάλλοι αστυνομικοί διαμαρτύτονται για τη βία που δέχονται στις διαδηλώσεις
Την ίδια ώρα στους δρόμους κατεβαίνουν και οι αστυνομικοί, όχι για τον εργασιακό νόμο, αλλά με το σλόγκαν «Όχι στο μίσος κατά των μπάτσων». Κι αυτό επειδή ενώ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι η εκτίμηση για τους ένστολους είχε ανέβει στα ύψη της κοινής γνώμης, σήμερα οι αστυνομικοί νιώθουν ότι έχουν γίνει στόχος της βίας των διαδηλωτών.
Πράγματι εδώ και ένα μήνα οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν οργανωμένες επιθέσεις από ταραξίες, με συνέπεια τον τραυματισμό ήδη 300 περίπου συναδέλφων τους. Από την άλλη στα δικαστήρια συχνά κατηγορούνται οι ίδιοι για βία, με βάση εικόνες από συλλήψεις, για αυτό και ορισμένοι από αυτούς έχουν αγοράσει κάμερες για να καταγράφουν τη βία των διαδηλωτών που τους επιτίθενται.
Σε πολιτικό επίπεδο τώρα στο γραφείο των Ρεπουμπλικάνων του Νικολά Σαρκοζί κατατέθηκε χθες η ιδέα να υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής που σκέπτονται να υποβάλουν τον Ιούλιο οι αριστεροί των Σοσιαλιστών. Ένα σενάριο που θα ήταν μάλλον εφιαλτικό για τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.


Ολυμπία Τσίπηρα  dw.com
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.