Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Ο Φιντέλ πήγε στο συνέδριο και ξεσήκωσε τον κόσμο...

Φορώντας μια αθλητική φόρμα, ο 90χρονος Φιντέλ Κάστρο πήγε στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), συνοδευόμενος από τον αδελφό του Ραούλ και έγινε δεκτός με επευφημίες από τους περίπου 1.000 συνέδρους.
Οπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ACN
στο Συνεδριακό Μέγαρο της Αβάνας, οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν ρυθμικά «Φιντέλ, Φιντέλ» όταν ανέβηκε στο βήμα.
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν προσκληθεί στο συνέδριο αυτό.
Στις 7 Απριλίου ο Φιντέλ Κάστρο επισκέφθηκε ένα σχολείο της Αβάνας και μίλησε για τη «γενναιοδωρία» του κουβανικού εκπαιδευτικού συστήματος. Είχε εμφανιστεί δημοσίως για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2015, όμως συχνά δέχεται στο σπίτι του ξένους ηγέτες και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις συναντήσεις αυτές.
Το συνέδριο του Κόμματος, το οποίο θα καθορίσει την πολιτική της Αβάνας για την επόμενη πενταετία και θα εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο, θα ολοκληρωθεί σήμερα Τρίτη.


presspublica
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.