Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Χιλιάδες τυφλά παιδιά περιμένουν το παιχνίδι τους. Έρχεται!(BINTEO)

Μία είδηση που θα δώσει χαρά σε τυφλά παιδιά.  Ένα νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο για όσα παιδιά δεν βλέπουν, ετοιμάζεται να αναπτύξει η SciFY, το οποίο και θα διατίθενται  δωρεάν. 

Πρόκειται για το Memor-i, το γνωστό παιχνίδι όπου ο παίκτης ψάχνει να βρει ζευγάρια ίδιων καρτών, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των τυφλών παιδιών, με αξιοποίηση “ακουστικών” καρτών.
 
Τα παιχνίδια Memor-i είναι συνέχεια του συναρπαστικού έργου LEAP, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον προηγούμενο μήνα και έχει ήδη πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Αφορά στη δημιουργία 3 ηλεκτρονικών παιχνιδιών που παίζονται με την ακοή.  Τα 3 παιχνίδια (Τρίλιζα, Τένις και Καμπύλες) αναπτύχθηκαν από τη SciFY με τη συνεργασία του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και χρηματοδοτήθηκαν από τα EEA and Norway Grants.


Και για τα 3 παιχνίδια της SciFY,  η ανταπόκριση ήταν τεράστια αφού τα ποιοτικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά, είναι ελάχιστα .  Αυτή τη στιγμή, τα χρησιμοποιούν 2000 παιδιά σε όλο τον κόσμο  και έχουν ήδη  οργανωθεί 3 τουρνουά παιχνιδιών LEAP ενώ σε ένα από αυτά συμμετείχαν βλέποντα και τυφλά παιδιά μαζί, με εκπληκτικά αποτελέσματα.


Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τα παιχνίδια από το site gamesfortheblind.org - υπάρχουν για όλα τα λειτουργικά συστήματα, σε ελληνικά και αγγλικά (θα χρειαστείτε ακουστικά για να τα παίξετε).


Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της  SciFY και στην ανάγκη αυτών των παιδιών για μάθηση,  ο συνιδρυτής της ελληνικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας , Βασίλης Σαλαπάτας εξηγεί:

"Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, δουλεύοντας με τα τυφλά παιδιά και τους καθηγητές τους, μάθαμε πως η ανάγκη για τέτοια παιχνίδια είναι απίστευτα μεγάλη. Δεν υπάρχουν ποιοτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια για αυτά τα παιδιά. Στερούνται κάτι πολύ βασικό: το δικαίωμα στο παιχνίδι αλλά και τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Παράλληλα δεν εξοικειώνονται με τους υπολογιστές και δεν βοηθούνται επαρκώς να αναπτύξουν έγκαιρα σημαντικές δεξιότητες."

"Είναι δύσκολο να σας μεταφέρουμε την απίστευτη ανάγκη που έχουν τα τυφλά παιδιά για προσβάσιμα παιχνίδια και να σας περιγράψουμε τις συγκινητικές εμπειρίες που είχαμε, δουλεύοντας μαζί τους. Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι μόνο για ψυχαγωγία και εκπαίδευση, αλλά και συμβολή στην άρση του κοινωνικού τους αποκλεισμού.


Το νέο παιχνίδι, προσθέτει ο κ. Σαλαπάτας, θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια, προσαρμοσμένα στα "δικά τους" παιδιά και να παράγουν έτσι πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη."
Όποιος θέλει να βοηθήσει   "μπορεί  πολύ απλά μπορεί να συμβάλει έστω και με ένα μικρό ποσό στην καμπάνια της SciFY (Παιχνίδια για τυφλά παιδιά)."

Την ίδια στιγμή,  η SciFY ξεκίνησε   μια καμπάνια φιλανθρωπικού crowdfunding,  με σκοπό την χρηματοδότηση της ανάπτυξης  παιχνιδιών για τυφλά παιδιά. 

Δείτε το βίντεο με τα παιχνίδια εδώ: 

Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.