ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...



Εγχώριο ολιγαρχικό σύστημα και ξένοι τοκογλύφοι, μας εγκλωβίζουν ψυχολογικά με την Θαρτσερική προπαγάνδα TINA (There Is No Alternative). Δηλαδή μας έπεισαν όλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Τα μνημόνια, οι παράλογοι και ανήθικοι φόροι, η εξαθλίωση
και η ταπείνωση του λαού για παραδειγματισμό, η διάλυση του έθνους, η απώλεια των περιουσιών μας, η δουλοποίησή μας μέσω των ατομικών πλέον χρεών, παρουσιάζονται ως η μοναδική λύση.
Οποιαδήποτε άλλη λύση που ακούγεται δημόσια, αμέσως δαιμονοποιείται από την προπαγάνδα του συστήματος και κατηγορείται ως καταστροφική.
Φίλοι μου, υπάρχει εναλλακτική. Αλλά δυστυχώς η εναλλακτική έχει αίμα και δάκρυα, ενώ εμείς θέλουμε να γυρίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πίσω στον παράδεισο των δανεικών, των γαμοδανειών, των διακοποδανείων κ.λ.π.
Ακριβώς πάνω σ’ αυτή την ψυχολογία μας «παίζει» η προπαγάνδα του συστήματος και μας κρατά δέσμιους στην τεχνητή κρίση που έχει προκαλέσει, προκειμένου να απομειώσει τις αξίες των περιουσιών μας και να τις αρπάξει βίαια για πενταροδεκάρες.
Υπάρχει εναλλακτική και αυτή είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η αλλαγή του πολιτεύματος, ο έλεγχος του νομίσματος από τον ελληνικό λαό και η αναγκαστική (εδώ είναι το αίμα και τα δάκρυα) αναδιάταξη της παραγωγικής συγκρότησης της χώρας, ώστε να εξασφαλίσουμε την αυτοδύναμη ανάπτυξη από τα κάτω από τη βάση της κοινωνίας. Χωρίς αυτοδύναμη από τα κάτω οικονομική ανάπτυξη όλα είναι χαμένα και τελειωμένα. Αυτή είναι η μόνη λύση, γιατί μόνο μέσω αυτής, το μέλλον και η ελευθερία μας, θα εξαρτάται μόνο από εμάς τους ίδιους και από κανέναν άλλον.
Όμως την αυτοδύναμη από τα κάτω οικονομική ανάπτυξη δεν την θέλει με τίποτα η άρχουσα κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία της χώρας, γιατί απλά θα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και τα πλούτη της. Την δε αλλαγή του πολιτεύματος, δεν τη θέλουν ούτε η ντόπια ολιγαρχία ούτε οι ξένοι τοκογλύφοι, γιατί έτσι θα χάσουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται το λαό μέσω των δικών τους νόμων και της κρατικής βίας.
Μέσα στο εσωτερικό της χώρας λοιπόν φίλοι μου έχουμε μια «πέμπτη φάλαγγα», η οποία λειτουργεί συνεχώς για τα δικά της συμφέροντα και όχι τα λαϊκά συμφέροντα. Αναγκαστικά, κάποια στιγμή, ο αγώνας θα γίνει σκληρός και βίαιος.

Πέτρος Χασάπης