Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

ΜΗ (ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ) ΧΕΣΩ...

Ευγένιος Ανδρικόπουλος.
 Θύμωσα !! Βρέθηκε το ελιξήριο της οικονομικής αθανασίας!!
Και το όνομα αυτού ΔΡΑΧΜΗ!!
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της PUBLIC ISSUE αυξάνονται ραγδαία οι οπαδοί της επιστροφής στο παραδοσιακό ελληνικό νόμισμα για να τραβούν τις τρίχες της νεκρο-κεφαλής τους ακόμη και οι Αιγινίτες επινοητές του! Όχι δεν άλλαξε στάση ξαφνικά ο Κλύδωνας.. Και πως άλλωστε.. Είμασταν από τους πρώτους που εμπεριστατωμένα υποστηρίξαμε σθεναρά την επιστροφή στη δραχμή από το 2010 προσυπογράφοντας ένα κείμενο προσωπικοτήτων. Πάντα όμως υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως η κίνηση αυτή θα συνοδευόταν από την μονομερή διαγραφή του χρέους και τη κοινωνική ιδιοκτησία του κράτους, επειδή αν επιστρέψουμε έτσι κάτι σαν γιούρια στον ταμπλά με τα κουλούρια οι κίνδυνοι καταστροφής θα πολλαπλασιαστούν. Τι συνέβη και αιφνιδίως άλλαξε στάση το σύστημα επιτρέποντας τη δημοσίευση δημοσκοπικών αποτελεσμάτων ως αυτό; Να σας πω εγώ.. Το ιδιωτικό χρέος (που συνέστησαν διακόσιες οικογένειες) είναι πλέον δημόσιο και δια γυμνού οφθαλμού ορατό ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.. Ως εκ τούτου αρχίζει να κερδίζει έδαφος εκείνη η παλιά θεωρία Σόϊμπλε σύμφωνα με την οποία θα χορηγούσαν στη ζητιάνα ελλάδα περίπου 50 ψωροδις ευρώ και άντε καλό ταξίδι με το σαπιοκάραβο στη θάλασσα των καρχαριών. Τους έκατσε και το μεταναστευτικό που ερεθίζει τα φασιστικά αντανακλαστικά τους και φοβούνται τα χειρότερα εντός των δικών τους τειχών (θριάμβευσε η ακροδεξιά στην Αυστρία) και η θεωρία πλέον πήρε υπόσταση για να γίνει πράξη. Με το που έλαβαν έτσι εντολή οι εγχώριοι λακέδες τους άρχισαν την υποδόρια προπαγάνδα –επειδή λαμόγια είναι ηλίθιοι δεν είναι  να βγουν φόρα παρτίδα- της δραχμής.. Ε, δεν θέλει και πολύ τούτος ο πολιτικά εύπλαστος λαός όχι μόνον να την υιοθετήσει, αλλά και να την περιφέρει στις κοινωνικές συγκεντρώσεις ως σημαία απελευθέρωσης από την σκλαβιά του Ευρώ. «Μειώθηκε αναφέρεται στη δημοσκόπηση το ποσοστό εκείνων που πίστευαν πως θα είμασταν χειρότερα με την δραχμή η οποία κερδίζει έδαφος υπερβαίνοντας το 50% συνεχώς».. Δηλαδή πιστεύουν οι Έλληνες τι; Ότι άμα τη απεξαρτήσει του ευρώ θα επανέλθουν αυτομάτως οι προνοιακές παροχές οι μισθοί οι συντάξεις και όλοι οι μπιρ παρά εκποιηθέντες χρυσοφόροι δημόσιοι οργανισμοί στην προτεραία κατάσταση δίχως αίμα; Μη χέσω.. 

klydonas 
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

3 σχόλια :

 1. Η ΠΟΡΕΊΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΑ.
  Καλημέρα σε όλους τους φίλους…
  Επιτρέψτε μου να πώ δύο λόγια γύρο από αυτό το πολυσυζητημένο θέμα… του εθνικού νομίσματος.
  Υπάρχει μία μεγάλη παραφιλολογία γύρο από το ζήτημα το οποίον από μόνο του δεν λέει τίποτα απολύτως… δηλαδή μία μεταφορά από το Ευρώ προς εθνικό νόμισμα δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα… θα έλεγα μάλιστα ότι ίσως και να το επιδεινώνει μερικώς.
  Υπάρχουν πολύ σοβαρές προϋποθέσεις για να γίνει αυτή η μετατροπή…
  Η Ελλάδα δεν είχε αλλά ούτε και έχει μέχρι σήμερα βαριά βιομηχανία, και αυτό διότι δεν το ήθελαν οι «προστάτες της» και βέβαια της επέβαλαν και μία κεντρική τράπεζα η οποία είναι καθαρά ιδιωτική με ιδιαίτερο καθήκον την επιτήρηση του κρατιδίου της Βαυαρίας έτσι ώστε ποτέ να μην μπορεί να «σηκώσει κεφάλι» από τον οικονομικό ζυγό.. (θα τον έλεγα σπιράλ θανάτου) με το εργαλείο του δανεισμού και επαναδανεισμού προς εξόφληση του προηγούμενου απλήρωτου δανείου.
  Κατά καιρούς της επέτρεπαν να κάνει και ένα χρεοστάσιο για να μηδενίζει λίγο το κοντέρ του χρέους.
  Αυτό το επιτύγχαναν και το επιτυγχάνουν με την τοποθέτηση δοσίλογων και προδοτών πολιτικών στην διακυβέρνηση της Ελλάδας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είπα αρχικά η μεταφορά σε εθνικό νόμισμα δεν είναι πανάκια και δεν λέει τίποτα αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
  Η πρώτη και πλέον σπουδαία προϋπόθεση είναι η χώρα να διοικείται από είναι πολύ σωστό σύνταγμα γραμμένο από τον λαό, και όχι από τους πολιτικούς…
  Η δεύτερη προϋπόθεση και εξ ίσου σπουδαία είναι να υπάρχουν μηχανισμοί τέτοιοι που να εγγυούνται την εφαρμογή των άρθρων του συντάγματος, τόσο κατά την φάση της νομοθέτησης όσο και κατά την φάση της λειτουργίας του κράτους… από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, αρχής γενομένης από τον πρώτο πολίτη της χώρας. Αυτομάτως αυτό οδηγεί σε περιορισμό των κινήσεων αυθαιρεσίας των πολιτικών και ειδικά της κυβέρνησης.
  Για τον λόγο αυτό θα πρέπει (συνταγματικά) να λειτουργήσει ένα συνταγματικό δικαστήριο η σύνθεσης του οποίου θα περιέχει και δικαστικούς αλλά και πολίτες. Θα πρέπει να λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από την λοιπή δικαιοσύνη και να αποφασίζει αποκλειστικά με γνώμονα τα άρθρα του συντάγματος και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.
  Η δε υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας θα πρέπει κατά προτεραιότητα να υπακούει και να εκτελεί τις εντολές του συνταγματικού δικαστηρίου.
  Επόμενη και ιδιαιτέρας και ειδικής σημασίας ενέργεια είναι η δημιουργία σώματος γερουσίας… ο σκοπός αυτού του σώματος είναι να νομοθετεί είτε νομοθετήματα παραγόμενα από την ίδια την γερουσία είτε προτάσεις νόμων προερχόμενες από την Βουλή.
  Το σώμα της γερουσίας θα αποτελείτε από κληρωτούς πολίτες από όλους τους Δήμους της χώρας, το πλήθος τους θα εξαρτάται από τον πληθυσμό των Δήμων, και ποτέ δεν μπορεί ένα Δήμος να στείλει λιγότερους από τρείς γερουσιαστές, θα ισχύει η αρχή της ανακλητότητας για όλα τα μέλη αλλά και για τον πρόεδρο της γερουσίας και η θητεία τους θα είναι το λιγότερο 12 μήνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξεπερνώντας αρκετές επί μέρους λεπτομέρειες, περνώ μόνον στα ουσίας ζητήματα και προϋποθέσεις για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα (και όχι δραχμή). Εδώ το ζήτημα του ονόματος δεν είναι τυπικό και αυτό διότι η Ελλάδα ποτέ δεν είχε δικό της εθνικό νόμισμα, η δραχμή την οποία γνωρίζουμε δεν ήταν εθνικό νόμισμα της Ελλάδας όσο και αν κάποιοι έτσι ήθελαν να το προβάλλουν.
  Επόμενη λοιπόν καθοριστική ενέργεια και απολύτως ουσιαστική είναι η ίδρυση νέας Ελληνικής τράπεζας, με σκοπό την τραπεζική διαχείριση των διαθεσίμων του πλούτου μας, αλλά και μία δεύτερη κεντρική τράπεζα στην οποία θα υπαχθούν όλοι οι φυσικοί πόροι της χώρας, και η εκμετάλλευσή τους, αποκόπτοντας με αυτό τον τρόπο κάθε εμπλοκή πολιτικών στην παραγωγή ενέργειας και βιομηχανικών προϊόντων.
  Άμεσα και κατά την ίδια χρονική διάρκεια της δημιουργίας της νέας Κεντρικής Ελληνικής Τράπεζας, γίνεται εκκαθάριση όλων των τραπεζών που λειτουργούν στην χώρα, αλλά και αυτής της ίδιας της τιτλοφορούμενης ΤτΕ.
  Από εκεί και πέρα γίνεται κατανοητό ότι η χώρα είναι έτοιμη να περάσει σε εθνικό νόμισμα.
  Η έκδοση εθνικού νομίσματος από μόνη της ως ενέργεια και πάλι δεν λέγει πολλά αν δεν προστατευθεί, θα πρέπει να τύχει ειδικής προστασίας από πλευράς Ελληνικού κράτους, που αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι δεν πρέπει να βγεί στην αγορά διεθνών συναλλαγμάτων και προϊόντων, την γνωστή σε όλους αγορά Forex.
  Για να συμβεί αυτό η αγορά μας θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προστασίας ως προς τις εισαγωγές… δηλαδή θα πάψει για αρκετό καιρό να είναι ελεύθερη, ίσως να βιώσει ένα καθεστώς ημιελευθερίας, δηλαδή εισαγωγές θα γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή και μόνο για είδη πρώτης ανάγκης.
  Από εδώ και μετά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω απολύτως τίποτα αλλά και ούτε να αναλύσω…
  Πολύ ευχαρίστως να απαντήσω στο μέγεθος των γνώσεών μου επί του θέματος σε όλους όσους έχουν την απαραίτητη σοβαρότητα και ωριμότητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελικα απο αλλου μας ηρθαν οι''ηρωες''!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.