Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Αρμένιος βουλευτής φέρνει τη γενοκτονία στην Τουρκική Βουλή...

Η γενοκτονία των 13 Αρμένιων βουλευτών της Οθωμανικής Βουλής που σφαγιάστηκαν την 24η Απριλίου του 1915 αναβίωσε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.  
armenioiΟ Αρμενικής καταγωγής βουλευτής του κουρδικού
Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Γκάρο Παϊλάν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και διάβασε δυνατά τα ονόματά τους μιλώντας για το τραγικό τους τέλος. Την ίδια στιγμή φωτογραφίες τους τοποθετήθηκαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Εν όψει της επετείου, ο Αρμένιος βουλευτής κάλεσε το τουρκικό κράτος να αποδεχθεί την Ιστορία καθώς η Τουρκία 101 χρόνια μετά αρνείται να αναγνωρίσει τη γενοκτονία.
Ο βουλευτής μίλησε με παρρησία για τους Αρμένιους πολιτικούς που δολοφονήθηκαν, συνελήφθησαν ή εξορίστηκαν τον μαύρο Απρίλιο του 1915 και κράτησε ψηλά τη φωτογραφία κάθε αρμενικής καταγωγή βουλευτή που σφαγιάστηκε.
armenioi 4
Παράλληλα, καταδίκασε το γεγονός ότι αρκετά σημεία στην Τουρκία φέρουν το όνομα ενορχηστρωτών ή δραστών της Αρμενικής Γενοκτονίας, διερωτώμενος: «Μπορείτε να φανταστείτε να πηγαίνετε στη Γερμανία και να περπατάτε σε λεωφόρους που φέρουν το όνομα του Χίτλερ;».
Ο βουλευτής του HDP ανήρτησε επίσης στο Twitter φωτογραφίες με τους Αρμένιους βουλευτές του περασμένου αιώνα που έχουν «επιστρέψει» στα έδρανα…


presspublica
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.