Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Δημοσκόπηση με σαφή μηνύματα για την κυβέρνηση...

Αρνητική είναι η εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία για τον
ρόλο του ΔΝΤ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Palmos/ Analysis, που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι οι ερωτηθέντες
ζητούν από την κυβέρνηση να μην δεχθεί νέα μέτρα, καθώς θεωρούν ότι το ΔΝΤ ακολουθεί εκβιαστική πολιτική.
Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα είναι αρνητικός. Μάλιστα την ίδια άποψη έχει το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.
Το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα, σύμφωνα με το 78% των ερωτηθέντων. Από όσους δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 65% χαρακτηρίζουν εκβιαστική την στάση του ΔΝΤ.
Το 63% πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του Ταμείου από το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.
Για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, το 44% απαντά ότι σημασία έχουν οι αποκαλύψεις και όχι ποιός έκανε τη υποκλοπή. Μεγαλύτερη βαρύτητα στο ποιος έκανε την υποκλοπή και όχι στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων δίνει το 21% των ερωτηθέντων.
Τέλος το 77% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα μέτρο πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Η πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου.

tribune
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

1 σχόλιο :

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΛΗΝ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ?ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΛΙΘΙΟΙ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.