Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Κυβερνούν την χώρα με εγκληματικές ιδεοληψίες...


Γράφει ο Κλεισθένης.
 

Παρακολουθούμε άναυδοι την λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση να σκουπίζει όσα χρήματα υπάρχουν στην Ελλάδα για να μπορέσει να πληρώσει τους τοκογλύφους και μάλιστα με τρόπους που η ίδια είχε καταγγείλει σαν αντιπολίτευση, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Ένα βασανιστικό ερώτημα πλανάται στα χείλη των σκεπτόμενων Ελλήνων. Τι θα γίνει μετά;


Ιδεοληψία πρώτη: Θα πληρώσουμε τα χρέη μας στο ακέραιο.
 

Πως θα πληρώσουμε τα χρέη μας; Όλοι οι οικονομολόγοι λένε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Το χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο, είναι δυσανάλογα μεγάλο για τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας. Ακόμη κι αν ξεπουληθούμε ακόμη και αν μας σύρουν σκλάβους στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης δεν πρόκειται να ξεπληρωθεί το χρέος.
Η κυβέρνηση "σκουπίζοντας" όσα μετρητά υπάρχουν στην χώρα νομίζει ότι θα οδηγήσει τους δανειστές σε λογικές διευκόλυνσης έτσι ώστε να ξεφύγουμε απ' τον βρόγχο του χρέους και να αναπτύξουμε την οικονομία μας. Κορύφωση της βλακείας. Όσο εμείς μαζεύουμε ότι ρευστό υπάρχει και πληρώνουμε τις δόσεις οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στις παράλογες και αντιαναπτυξιακές απαιτήσεις τους. Δεν είναι ηλίθιοι, απεναντίας η κυβέρνηση κινείται σε λάθος δρόμο. Οι δανειστές αν υπάρχει μία περίπτωση να μας πάρουν στα σοβαρά και να υποχωρήσουν δίνοντας την δυνατότητα στην Ελλάδα να πετύχει οικονομική ανάπτυξη, θα υπάρξει όταν και μόνον όταν αρνηθούμε να πληρώσουμε  τα τοκογλυφικά τους δάνεια και τους υπέρογκους και παράνομους τόκους. Όσο εμείς πληρώνουμε αυτοί τεχνηέντως αδρανούν. Θέλει πολύ μυαλό;

 

Ιδεοληψία δεύτερη: Δεν πήραμε εντολή για ρήξη.
 

Μας λένε, σύσσωμοι κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ότι η εντολή του λαού στις πρόσφατες εκλογές δεν ήταν για ρήξη αλλά για έντιμο συμβιβασμό. Άλλη βλακεία περιοπής. Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που να βλέπει τους τοκογλύφους να επιδιώκουν έντιμο συμβιβασμό; Μάλλον το αντίθετο, επιδιώκουν πλήρη υποταγή. Μήπως η κυβέρνηση πήρε εντολή για πλήρη υποταγή; Μήπως η κυβέρνηση πήρε εντολή να μαζέψει ότι ρευστό υπάρχει στην χώρα πληρώνοντας τους τοκογλύφους και να αφήσει την χώρα "ξυπόλυτη στ' αγκάθια"; Αναρωτήθηκε κάποιος απ' τους κυβερνώντες τι θα γίνει όταν η χώρα ξεμείνει τελείως από ρευστό και οι τοκογλύφοι αρνηθούν μια κάποια συμφωνία; Τα γεράκια της Ε.Ε ξέρουν ότι όταν η Ελλάδα θα ξεμείνει πλήρως τότε θα υποταχθεί γιατί δεν θα μπορεί ούτε να θρέψει τους Έλληνες. ΕΚΕΙ μας πάνε.

 

Ιδεοληψία τρίτη: Δεν συμφωνούμε με τις επιταγές της Ε.Ε αλλά θα τις εφαρμόσουμε.
 

Πως είναι δυνατόν να λες ότι διαφωνείς με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο και παρόλα αυτά να το ακολουθείς; Τι είδους λογικό άλμα είναι αυτό. Θα μας τρελάνουν όλους. Όταν διαφωνείς με τις επιλογές μιας ένωσης τότε τις καταγγέλεις και αποσύρεσαι. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

 

Ιδεοληψία τέταρτη: Θα αλλάξουμε την Ε.Ε.
 

 Αυτό εκτός από υπεροπτικό είναι και βλακώδες. Πως θα αλλάξεις μια δομημένη Ε.Ε με συγκεκριμένους ηγήτορες και συγκεκριμένη πολιτική. Είσαι ισχνή μειοψηφία, δεν έχεις ούτε καν συμμάχους. Η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.