Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Το Grexit να γίνει λαϊκό αίτημα...


Γράφει ο Κλεισθένης.
Πολλοί φοβούνται, ανάμεσά τους κι εγώ, ότι οι Ευρωπαίοι θα πάνε τα πράγματα στα άκρα.
 

Ο σημερινός συσχετισμός στην Ε.Ε δεν επιτρέπει την ελαστική αντιμετώπιση της Ελλάδας. Δεν δείχνουν οι Ευρωπαίοι ότι τους απασχολεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Επιμένουν στην εφαρμογή του καταστροφικού μνημονίου και στην συνέχιση της αντιλαϊκής λιτότητας.
 

Εμείς; Τι θα κάνουμε; Θα περιμένουμε σαν αμνοί την σφαγή μας;
 

Επειδή οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του ευρωιερατείου αφορούν άμεσα την ζωή μας και την επιβίωση του έθνους μας υπάρχει η λύση του δημοψηφίσματος. 

Ο λαός, αφού αυτός θα υποστεί όσα δεινά θα έρθουν απ' τις αποφάσεις της Ε.Ε, πρέπει να εκφραστεί, πρέπει να δώσει δημοκρατικά την λύση.
 

Έρχεται η επιτακτική ανάγκη ο λαός να αποφασίσει αν θέλει ή όχι το ευρώ, αν θέλει η όχι την Ε.Ε.
 

 Το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν αποδέχεται αυτή την λύση γιατί θα τεθεί στο περιθώριο μιας και ο λαός θα πάρει την τύχη του στα χέρια του. Οι σημερινοί εξουσιαστές στην Ε.Ε φοβούνται και απεύχονται ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα. 

Φοβούνται το ενδεχόμενο ντόμινο δλδ να θελήσουν και άλλοι λαοί να εκφραστούν μέσω δημοψηφισμάτων. Αν εκφραστούν οι λαοί τότε το ευρωιερατείο χάνει το παιχνίδι και τα προνόμιά του.
 

Εδώ που φτάσαμε τα ημίμετρα, της δήθεν λύσης μέσω των διαπραγματεύσεων για την συνέχιση της καταστροφής μας, δεν αρκούν. Χάσαμε ήδη μια γενιά, τι περιμένουμε να έρθει η ολοκληρωτική καταστροφή.
 

Οφείλουμε σε 'μας, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας να δώσουμε τώρα λύση, να μιλήσουμε μέσω δημοψηφίσματος, είναι η πλέον δημοκρατική λύση.
 

Ένα σαφώς διατυπωμένο δημοψήφισμα χωρίς παρερμηνείες ασάφειες θα μας δώσει την ευκαιρία να αποφασίσουμε επιτέλους σαν κυρίαρχος λαός για το μέλλον μας.
Μερικοί σκέπτονται την λύση των πρόωρων εκλογών. 


Τι θα προσφέρουν οι πρόωρες εκλογές; Θα ισχυροποιήσουν τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας;
 

Οι Ευρωπαίοι δεν αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση σαν μη έχουσα δημοκρατική νομιμοποίηση αλλά αδιαφορούν πλήρως για την λαϊκή έκφραση που δόθηκε στις πρόσφατες εκλογές.
 

Η λύση που θα δώσει δημοκρατική διέξοδο είναι μόνο ένα δημοψήφισμα.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.