Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη ΓαλλίαΤελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Γαλλία, στην πόλη Μονπελιέ, λίγες ημέρες μετά την επικύρωση από τον Φρανσουά Ολάντ του νόμου για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο νόμος αυτός είχε προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γαλλία και είχαν εκφραστεί φόβοι για βίαια επεισόδια, φόβοι οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς η τελετή κύλησε ομαλά.
Ο Βενσάν Οτέν και ο Μπρυνό Μπουαλό αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στο δημαρχείο του Μονπελιέ, μπροστά στη δήμαρχο της πόλης, τους συγγενείς και τους φίλους τους, καθώς και δημοσιογράφους. Την ίδια ώρα, αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το δημαρχείο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η τελετή θα κυλούσε χωρίς επεισόδια. Παρά τους φόβους για επεισόδια, διαδηλωτές που αντιδρούν στους γάμους ομοφυλοφίλων έμειναν μακριά από την τελετή.

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να σας κατονομάσω συζύγους, σύμφωνα με το νόμο» είπε η δήμαρχος Ελέν Μαντρού, καθώς το ζευγάρι αγκαλιαζόταν και οι περίπου 500 παρευρισκόμενοι επευφημούσαν. Ανησυχίες για εκδήλωση βίαιων επεισοδίων είχαν εκφραστεί μετά την ογκώδη διαδήλωση της Κυριακής στο Παρίσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι που τάσσονταν κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων κατέβηκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Πηγή:
Σχόλιο του Κλεισθένη:  Και στα δικά σας οι ανύπαντροι.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.