Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Χθες "επαναστάτησε" ο λαός στο Σύνταγμα.

 

 
Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα εκδηλώνεται είτε με πράξη είτε με παράλειψη. Όταν η μάλιστα η παράλειψη κάποιας ενέργειας είναι συνειδητή επιλογή, τότε έχουμε πλήρη εκδήλωση της ανθρώπινης βούλησης.
 
Χθες λοιπόν, στην πλατεία Συντάγματος συνέβη...

λαϊκή επανάσταση τελεσθείσα δια παραλείψεως. Την ίδια στιγμή που μέσα στη Βουλή ψηφιζόταν το τέταρτο μνημόνιο εν μέσω θεατρικών πολιτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, τα συνδικαλιστικά όργανα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχαν καλέσει το λαό σε συγκέντρωση και διαδήλωση έξω από τη Βουλή στην πλατεία Συντάγματος. Σε αυτή λοιπόν τη «διαδήλωση» συμμετείχαν 400-500 άτομα, δηλαδή οι ίδιοι οι κομματικοί συνδικαλιστές με τα καλοφτιαγμένα πανό τους και όχι φυσικά ο λαός.

 
Ο λαός, λες και ήταν συνεννοημένος όλος μαζί, παρέλειψε πλήρως να συμμετάσχει ως θεατής πλατείας στο θέατρο που παιζόταν μέσα στη Βουλή. Προφανώς ο κόσμος είχε σοβαρότερα πράγματα να κάνει από το να παρακολουθήσει μία ακόμα κακοπαιγμένη παράσταση και να εισπνεύσει και κάποια χημικά, λόγω της άλλης γνωστής παράστασης που παίζεται σε κάθε διαδήλωση.
 

Αν το πολιτικό σύστημα όμως, κάνει το λάθος να θεωρήσει ότι η χθεσινή αποχή των πολιτών είναι ένα δώρο προς το σύστημα και μια εντολή για να συνεχιστεί η ίδια αντιδημοκρατική συμπεριφορά και αντιλαϊκή πολιτική, εμείς θα λέγαμε: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Πηγή:

Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.