Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Ο Κλεισθένης σχολιάζει.

ImageΑυτή είναι η απάντηση της νεολαίς στην προχθεσινή απαράδεκτη παρουσία του Τσίπρα στον Παπαχελά.

Αν ένα κόμμα εν όψει κυβερνησιμότητας λειαίνει τις γωνίες και ξεχνάει τις βασικές του τις αρχές τότε καταδικάζεται πρώτα απ' την νεολαία του.

Φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι η νεολαία θέλησε μ' αυτή την αφίσα να προαναγγείλει βίαιες ενέργειες όπως διατυμπανίουν οι του σάπιου καθεστώτος. Το μήνυμα ήταν για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που αρχίζει σιγά-σιγά και αστικοποιεί το κόμμα.

Ο ευρύτερος χώρος της αριστεράς ήταν από ανέκαθεν χώρος αμφισβήτησης και προβληματισμού. Οι ηγεσίες πολλές φορές εντάσσονταν στο αστικό καθεστώς ξεπουλώντας τα όνειρα και τις προσδοκίες όσων τα υποστήριζαν.

Η νεολαία πάντοτε αρνιόταν να "υποταχτεί" στις θελήσεις των ηγεσιών, ηγεσίες που γλυκοέβλεπαν τις υπουργικές καρέκλες.

Αξίζει ένα μπράβο στην νεολαία που αμφισβητεί, στην νεολαία που καταδικάζει, στην νεολαία που ονειρεύεται, στην νεολαία που αγωνίζεται, έξω από συμβιβασμούς και σκοπιμότητες.

 

 
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

1 σχόλιο :

  1. Γιατι,οπωςλεει ο Καζαντζακης,νεος θα πει να θελεις να γκρεμισεις τον κοσμο και να εχεις το θρασος να θελεις να τον ξαναχτισεις καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.