Ο Κλεισθένης σχολιάζει.

Image
"Περίτρανη" νίκη στις εκλογές της Βενεζουέλας πέτυχε ο συνεχιστής του Ούγκο Τσάβες. Μόλις 200.000 ψήφοι στις 15.000.000 περίπου, ήτοι διαφορά απ' τον δεύτερο κάποια μικρή υποδιαίρεση της μονάδας. Η Βενεζουέλα μπαίνει σε περιπέτειες.
Αποκτήσαμε κι άλλο ένα κόμμα-καπετανάτο. Ο Λοβέρδος, κατά πολλούς ο πολιτικά "ψυχασθενής δολοφόνος" με το πριόνι, μας ενημέρωσε μέσω των μίντια για το όνομα του εθνοσωτήριου κόμματος που ίδρυσε. Σύμφωνα με την πολιτική λογική η δημιουργία κόμματος γίνεται μόνο όταν υπάρχει κοινωνική ανάγκη δλδ μερίδιο της κοινωνίας που δεν εκπροσωπείται. Το που είδε ο Λοβέρδος ότι υπάρχει αυτό το ανεκπροσώπητο τμήμα της κοινωνίας και ανέλαβε να το εκπροσωπήσει είναι θέμα υψηλής επιστημονικής έρευνας.
Έχουμε και τα βαφτίσια. Κάθε φορά που ένας πολιτικός (βλέπε πολιτικάντης) μας μιλάει για την κρίση έχουμε και καινούριες λέξεις. Ακούσαμε για Ζάππεια, για αναδιαπραγμάτευση, για κόκκινες γραμμές, για 18 σημεία, για 14 σημεία για χ σημεία, για αποδέσμευση απ' το μνημόνιο, για απαγκίστρωση, για κατάργηση του μνημονίου και πολλές πολλές άλλες μπαρούφες. Τώρα μας προέκυψε η ΣΥΡΙΖΑική καινούρια λέξη, αναστολή του μνημονίου. Θα μας τρελάνουν τελικά.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις απολύσεις στο δημόσιο. Τις ονόμασαν εφεδρεία, κινητικότητα,διαρθρωτική αλλαγή,εξορθολογισμό,εκκαθάριση απ' τους "κακούς"(επίορκους) και άλλες πολιτικάντηκες μπαρούφες, τελικά είναι απλά απολύσεις. Τρόικας παρούσης πάσα αρχή παυσάτω.
Η σχέση της τρόικας με την κυβέρνηση μπορεί να περιγραφεί ως εξής.
Βιαστής (τρόικα): Τώρα που έχει το πάνω χέρι ετοιμάζεται για τον βιασμό. "Μην αντιστέκεσαι γιατί μ' ανάβεις περισσότερο"
Κυβέρνηση: "Σιγά,να διαπραγματευτούμε"
Βιαστής (τρόικα): "Τι να διαπραγματευτούμε, ο βιασμός θα γίνει οπωσδήποτε"
Κυβέρνηση: "Πάντα υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης πχ δεν θα επιτρέψω να μου κατεβάσεις το εσώρουχο, αυτό θα το κάνω μόνη μου".
Βιαστής (τρόικα): "Αν είναι γιαυτό άντε χαλάλι σου".
Κυβέρνηση: " Και το όνομα του παιδιού που θα γεννηθεί";
Βιαστής (τρόικα): "Μη με καθυστερείς τώρα, έχω να δω και τον αγώνα στην tv".
Κυβέρνηση: "Καλά-καλά, μην θυμώνεις μια κουβέντα είπα".

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.