Η Πορτογαλία έχει Συνταγματικό Δικαστήριο. Εμείς κύριε;;;

 
 
Το πορτογαλικό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικά τα κυριότερα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο Προϋπολογισμός της κυβέρνησης της χώρας, για το 2013. Τώρα θα πρέπει άμεσα να βρεθούν εναλλακτικά μέτρα για να αναπληρώσουν το κενό που...

αφήνει η απόσυρση των προηγούμενων στο πρόγραμμα βοήθειας που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της Πορτογαλίας.

 
 
Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτός ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, δηλαδή το Συνταγματικό Δικαστήριο. Το πολιτικό σύστημα που έφτιαξε το Σύνταγμα της χώρας, το έφτιαξε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να το παραβιάζει χωρίς καμία συνέπεια. Για το λόγο αυτό, ένα μελλοντικό Σύνταγμα θα πρέπει να γίνει από τον ίδιο το λαό προκειμένου να εξασφαλιστούν τα λαϊκά συμφέροντα και όχι από το πολιτικό σύστημα που θα διασφαλίσει πάλι τα δικά του.
 
Τα εγκλήματα των πολιτικών, με το ισχύον Σύνταγμα, δεν παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη αλλά στη Βουλή, ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων δεν έχει ανατεθεί σε ένα ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο (όπως κάνουν όλα τα κράτη του κόσμου) το οποίο θα μπορούσε ακαριαία και δεσμευτικά να διαπιστώσει την παραβίαση του Συντάγματος, η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη.
 
Η Ελλάδα είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία των κομμάτων τα οποία είναι ιδιωτικές ενώσεις συμφερόντων χρηματοδοτούμενες από το κράτος. Είναι ελεύθερα να λειτουργούν όπως θέλουν και ταυτόχρονα είναι πάνω από Σύνταγμα και νόμους.
 

Η Πορτογαλία έχει Συνταγματικό Δικαστήριο. Εμείς κύριε;;;

Πηγή: