Η πλειοψηφία του λαού; Μειοψηφία στη βουλή...

 https://www.olympia.gr/wp-content/uploads/2023/04/4F01D5A7-FCD8-4CC7-BC6D-048A3100333C.jpegΑνακοινώθηκε απόφαση του Εθνικού μας Κοινοβουλίου με την οποία παραπέμπεται ο υπουργός μεταφορών της «εποχής» Τεμπών Καραμανλής στο Δικαστικό Συμβούλιο για να δικαστεί εκεί από αυτό.

Αυτή λοιπόν η απόφαση, παραπομπής του Καραμανλή, ελήφθη από

μία πλειοψηφία βουλευτών 157 τον αριθμό, και την συντριπτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης απούσα της σχετικής διαδικασίας.

Αυτό λοιπόν όχι απλά είναι, αλλά και ονομάζεται, διχασμός, αν όχι κάτι τρις χειρότερο που είναι αυτό που το αποφάσισε μια μειοψηφία των λαού ψηφοφόρων των τελευταίων εκλογών, σμικρινόμενη σημαντικά σήμερα βάσει όλων των δημοσκοπήσεων, και να μας σερβίρεται ως Κοινοβουλευτική εκ του λαού, πλειοψηφία.

Αυτή λοιπόν η κοινοβουλευτική παρωδία δείχνει μια ανυπαρξία κανονισμών επιβολής κυρώσεων επί των εκλεγμένων του Κοινοβουλίου που τους αντικαθιστά η εκάστοτε τρέχουσα, όπως σήμερα μειοψηφίας «πλειοψηφία». Την κάθε φορά που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, παραβιάζεται. Και έτσι για το κατά συρροή έγκλημα στα Τέμπη, ο φερόμενος ως ένοχος ο τότε υπουργός Καραμανλής, θα κριθεί σύμφωνα με την ψήφο μιας περιστασιακής πλειοψηφίας μέσα στο Κοινοβούλιο λόγω ανυπαρξίας όποιου κώδικα, μόνιμου και ίδιου για όλους, διαδικασίας επιβολής κυρώσεων που θάπρεπε αμέσως, δηλαδή πριν δύο περίπου χρόνια, να είχε εφαρμοστεί, ώστε σήμερα να είχε τελειώσει. Αντ αυτού σήμερα ξεκίνησε. Και έτσι ροκανίστηκε ο τόσος πολύς χρόνος, λες και μας περισσεύει.

Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το έτερο σκέλος είναι στο κατηγορητήριο που φέρει προσωπικά τον Καραμανλή να έχει παράνομα εκτελέσει το «ρουσφέτι» μιας προαγωγής ενός μεταφορέα σε σταθμάρχη, που είναι μια θέση ευθύνης, και εξ αυτής προκλήθηκε θάνατος 57 ανέμελων ταξιδιωτών πέραν των πολλών τραυματισμένων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Είναι όμως έτσι; Γνώριζε προσωπικά ο Καραμανλής τον μοιραίο «ζεμανφουτίστα» σήμερα και προ πολλού ελεύθερο και ωραίο σταθμάρχη, ή συνέβη η προαγωγή κάπως αλλιώς από τους γνωστούς παρατρεχάμενους κομματικούς τη γνώση και ανοχή υπουργού, ή εν αγνοία αυτού.

Άρα, από τα πιο πάνω εξάγεται πως αν είναι προσωπικά ένοχος ο Καραμανλής, καλά να πάθει. Άν όμως ισχύει το της είτε ανοχής είτε άγνοιας, τότε πρέπει να καθήσουν στο πρώτο «σκαμνί» και άλλοι πολλοί. Παρα πολύ πολλοί, διότι κρατική υπηρεσία που φέρεται να δουλεύει έτσι εκτελεσμένη με κομματικά κριτήρια, πρέπει να κυνηγηθεί από την Δικαιοσύνη, ίδια για όλους όσους συνέβαλαν. Στο έγκλημα.

Και πάνω σ αυτά τα πράγματα που έπρεπε να είναι γνωστά από πολύ νωρίς, δεν γνωρίζουμε τίποτα. Σκοτάδι! Σκοτάδι μακρύ, και κανείς δεν γνωρίζει το πόσο θα κρατήσει όσο μας κυβερνά ο Μητσοτακης. Άρα…;

 olympia.gr