Η Ε.Ε. μοίρασε 7,4 δισ. σε ΜΚΟ - φαντάσματα από 2021 ως 2023...

Ζόφος - Η Ε.Ε. μοίρασε 7,4 δισ. σε ΜΚΟ - φαντάσματα από 2021 ως 2023 - Η φτώχεια των πολιτών, η χλιδή των πολιτικών Σκάνδαλα, βαλίτσες μετρητών, ΜΚΟ που απορροφούν δισεκατομμύρια πίσω από σφραγισμένες πόρτες και μια Ευρωπαϊκή Ένωση που ολοένα και περισσότερο θυμίζει ένα αδηφάγο, διεφθαρμένο τέρας χωρίς έλεγχο και χωρίς λογοδοσία.

Αυτή είναι η ζοφερή εικόνα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, καθώς η πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου αποκαλύπτει πως τα δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων φορολογουμένων εξαφανίζονται σε ένα πυκνό πέπλο αδιαφάνειας, με μοναδικούς ωφελημένους έναν στενό κύκλο «εκλεκτών» και ύποπτων οργανισμών!
Το διαβόητο Qatargate, με πρωταγωνίστρια την πρώην ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, που πιάστηκε με βαλίτσες γεμάτες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αποτελεί μόνο τη κορυφή του παγόβουνου.
Πάνω από 150.000 ευρώ σε μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της, αποκαλύπτοντας το βαθύ τέλμα διαφθοράς που λυμαίνεται τα θεσμικά όργανα της Ένωσης.

7,4 δισεκατομμύρια ευρώ – και κανείς δεν ξέρει πού πάνε!

Μόνο την περίοδο 2021-2023, η Ε.Ε. μοίρασε 7,4 δισ. ευρώ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της.
Ακούγεται ωραίο… μέχρι να συνειδητοποιήσει κανείς ότι πάνω από 3,3 δισ. ευρώ (!) κατέληξαν σε μόλις 30 οργανώσεις. Ποιες είναι αυτές; Τι έργο παράγουν; Πού και πώς ξοδεύονται αυτά τα χρήματα; Καμία απάντηση. Απόλυτο σκοτάδι.
Το περίφημο Σύστημα Χρηματοοικονομικών Μεταβιβάσεων της Ε.Ε., υποτίθεται πως εγγυάται διαφάνεια.
Στην πράξη, όμως, όλα στηρίζονται στις… αυτοδηλώσεις των ίδιων των παραληπτών.

Οι ΜΚΟ περιγράφουν μόνες τους τι κάνουν, χωρίς κανέναν ουσιαστικό εξωτερικό έλεγχο!
Ούτε δεσμοί με κρατικές υπηρεσίες, ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε ξένες κυβερνήσεις διερευνώνται.
Ένα πάρτι δισεκατομμυρίων σε κλειστά δωμάτια, χωρίς φως και χωρίς λογοδοσία.

Δημοκρατικό έλλειμμα, γραφειοκρατία-τέρας

Η διαφθορά στην Ε.Ε. δεν είναι απλή υπόθεση μερικών επίορκων. Είναι συστημική. Η αρχιτεκτονική της Ένωσης – με Επιτροπές, Συμβούλια και Κοινοβούλια που αλληλοκαλύπτονται – καθιστά σχεδόν αδύνατη την απόδοση προσωπικής ευθύνης.
Οι πολίτες δεν εκλέγουν καν απευθείας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ οι Επίτροποι είναι διορισμένοι γραφειοκράτες που λογοδοτούν μόνο… στον εαυτό τους.

Στα χαρτιά, οι ΜΚΟ πρέπει να τηρούν τις περιβόητες «αξίες της Ε.Ε.».
Στην πραγματικότητα, αρκεί ένα τυπικό ερωτηματολόγιο για να λάβουν εκατομμύρια, χωρίς ουσιαστική επαλήθευση.
Έτσι, οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις χρηματοδοτούν λόμπι, στενά πολιτικά συμφέροντα ή ακόμα και εξωτερικές επιρροές, αφήνοντας τους πολίτες στο σκοτάδι.
Όσο οι ΜΚΟ-φαντάσματα κολυμπούν στα ευρωπαϊκά δισεκατομμύρια, οι πολίτες της Ε.Ε. βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να καταρρέει.
Ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, φόροι – και πίσω από όλα αυτά, μια Ευρώπη που αντί να υπερασπίζεται τις αξίες της, φαίνεται όλο και περισσότερο σαν ένα σύστημα αναδιανομής χρημάτων προς όποιον ξέρει να «παίζει το παιχνίδι».
Μέχρι να υπάρξει πραγματική ανεξάρτητη εποπτεία, μέχρι να ελεγχθούν σπιθαμή προς σπιθαμή οι χρηματοδοτήσεις, κάθε κουβέντα για «αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι απλά ρητορεία και υποκρισία.
Και μέχρι να αλλάξει αυτή η ζοφερή πραγματικότητα, ο λαός της Ευρώπης θα συνεχίσει να φτωχαίνει… για να πλουτίζουν λίγοι και εκλεκτοί.
Η Ε.Ε. σήμερα δεν είναι η Ευρώπη των πολιτών. Είναι η Ευρώπη της διαφθοράς. Και η σιωπή είναι συνενοχή.

Πρόταση για προϋπολογισμό ύψους 1,816 τρισ. ευρώ

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρότασή της για τον προϋπολογισμό της ΕΕ της επόμενης επταετίας, ο οποίος ανέρχεται σε 1,816 τρισ. ευρώ, ποσό που θα συζητηθεί και θα τύχει διαπραγμάτευσης με τα κράτη-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα επόμενα δύο χρόνια.
Αν και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν έπειτα από σφοδρές διαπραγματεύσεις, η πρόταση αυτή σηματοδοτεί αύξηση της οικονομικής δύναμης της ΕΕ σε σχέση με τον τρέχοντα προϋπολογισμό, που καλύπτει την περίοδο 2021-2027.
Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός θα φτάσει το 1,26% του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος (ΑΕΕ) της ΕΕ, ενώ ο τρέχων προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 1,1% του ΑΕΕ.
Η πρόταση της Επιτροπής, η οποία παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο Ursula von der Leyen, σηματοδοτεί αύξηση των δαπανών της ΕΕ, εν μέσω εσωτερικών διαπραγματεύσεων και εντάσεων, καθώς αρκετές χώρες ενδέχεται να αντιταχθούν στην αύξηση αυτή.
H Επιτροπή υποστηρίζει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει τελικά στα 2 τρισ. ευρώ, λόγω του υπολογισμού του πληθωρισμού που αναμένεται τα επόμενα χρόνια, καθώς και των πληρωμών για τα χρέη που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.
Ωστόσο, ο Siegfried Mureșan, διαπραγματευτής του προϋπολογισμού για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, χαρακτήρισε αυτή τη μέθοδο ως «παραπλανητική», μια άποψη που βρήκε ανταπόκριση από πολλούς Ευρωπαίους βουλευτές.
Οι αντιδράσεις αυτές αποκαλύπτουν τη δύσκολη διαδρομή που πρέπει να διανύσει η πρόταση πριν καταλήξει σε τελική συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται σφοδρές και πιθανόν να φέρουν σε αντίθεση τις χώρες μέλη, οι οποίες ενδέχεται να επιδιώξουν μικρότερες δαπάνες ή να ζητήσουν διαφορετικές προτεραιότητες από αυτές που προτείνει η Επιτροπή.
Eμείς ας ευχηθούμε... καλοφάγωτα.

www.bankingnews.gr