Μίτσκοσκι στις Βρυξέλλες: Αρνούνται τη «μακεδονική» μητρική μου γλώσσα...

 

Στη σημερινή εκδήλωση στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου με στόχο την ένταξη των Βαλκανίων στην ΕΕ, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μίτσκοσκι τόνισε ότι «η πορεία της χώρας προς την ΕΕ ξεκίνησε πολύ πριν

ξεκινήσει η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, ακόμη και πριν από την Κροατία, αλλά για εμάς το αξιοκρατικό σύστημα είναι ένα παραμύθι».

«Για εμάς το παραμύθι έχει γίνει ένας συγκινητικός στόχος». Είμαστε θύματα διμεροποίησης ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, η κίνησή μας προς την ΕΕ είναι πολύ περίπλοκη. Αντί να φέρουμε την Ευρώπη στα Βαλκάνια, φέραμε τα Βαλκάνια στην Ευρώπη. «Δυστυχώς, υπάρχουν κράτη μέλη της ΕΕ που προέρχονται από τα Βαλκάνια που έχουν φέρει διμερείς διαφορές μαζί τους στις Βρυξέλλες, αντί να φέρουν τις αξίες των Βρυξελλών στα Βαλκάνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μίτσκοσκι στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Παρέμβαση η αλλαγή του ονόματος

«Η αλλαγή του ονόματος δεν ήταν το μόνο παράδειγμα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους».

Να σας θυμίσω ότι η αλλαγή σημαίας ήταν και εδώ.

 Ο δείκτης μας είναι και παραμένει να είμαστε, να γίνουμε μέρος της ΕΕ, χωρίς αμφιβολία. Ακούω ορισμένα σχόλια εδώ ότι υπήρξε μια ομιλία κατά την πρώτη ημέρα από τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Βανς και ότι αυτή η ομιλία σήμαινε μεγάλη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις.

Η αλλαγή ονόματος, η αλλαγή σημαίας, η αλλαγή νομίσματος, τι είναι αυτά; Δεν ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις. Πόσο καιρό πρέπει να υποφέρουμε από διπλά μέτρα και σταθμά;

«Δεν μιλάμε για μια διαδικασία που βασίζεται στο αξιοκρατικό σύστημα εδώ, μιλάμε για διμερείς διαφορές που δεν πρέπει να έχουν τίποτα κοινό με τις ευρωπαϊκές αξίες», πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι.

«Ως χώρα, έχουμε μια πλήρως ευθυγραμμισμένη εξωτερική και αμυντική πολιτική με την ΕΕ».

Είμαστε μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων χορηγών στην Ουκρανία κατά κεφαλήν και έχουμε επίσης ικανοποιήσει την απαίτηση του 2% των ετήσιων αμυντικών δαπανών.

Συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις απαιτήσεις της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

«Πρέπει να τονίσω αυτό το θέμα, όταν η Ρωσία επιτίθεται και αρνείται την ουκρανική ταυτότητα, για την οποία μίλησε χθες ο Πρόεδρος Ζελένσκι, είμαστε όλοι δυνατοί, επικρίνουμε, παλεύουμε για τα δικαιώματα του ουκρανικού λαού και ενάντια σε αυτήν την πρωτοφανή επίθεση, αλλά όταν το κοινοβούλιο ενός κράτους μέλους της ΕΕ επιτίθεται και αρνείται τη «μακεδονική» ταυτότητα και τη «μακεδονική» μητρική μου γλώσσα, τότε όλοι σιωπούν».

Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί έως ότου όλες οι επίδοξες χώρες γίνουν μέρος του κοινού τραπεζιού με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

maxfax

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog