Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν...

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στη 16η σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα διεξαχθεί στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου 2024, σε διευρυμένη μορφή «BRICS plus», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός

Εξωτερικών και σέρπα (Sherpa) της Ρωσίας στις BRICS Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Σύμφωνα με τη ρωσική ‘News’, η συμμετοχή του Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή «outreach» ή «BRICS plus».

Η μορφή BRICS Plus προϋποθέτει τη διευρυμένη συμμετοχή χωρών που δεν είναι άμεσα μέρος αυτής της οικονομικής ένωσης, αλλά επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνεργασία με τους συμμετέχοντες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν δείχνει ενδιαφέρον για τους BRICS, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει την επιθυμία της Τουρκίας να ενισχύσει τη θέση της στη διεθνή σκηνή και να δημιουργήσει οικονομικούς δεσμούς με μέλη του οργανισμού.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σημείωσε ότι η Ρωσία συνεχίζει να καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην αραβο-ισραηλινή ζώνη σύγκρουσης.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε γνωστό ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς αποδέχθηκε πρόσκληση στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν, όπου προγραμματίζεται να συζητηθούν θέματα της Μέσης Ανατολής.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ