Ο Ζελένσκι αρνήθηκε να δεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS...

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανώνυμες επίσημες πηγές στο Κίεβο, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS.

Euronews

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος βρισκόταν προηγουμένως στη Ρωσία, στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν.

«Μετά το Καζάν (ο Γκουτέρες) θέλησε να έρθει στην Ουκρανία, αλλά ο πρόεδρος δεν επιβεβαίωσε την επίσκεψή του», λόγω της «ταπείνωσης» που επιβλήθηκε στο διεθνές δίκαιο στο Καζάν, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γκουτέρες έφτασε στη Ρωσία την Τετάρτη, όπου παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δηλώσεις Ζελένσκι για Βορειοκορεάτες

Οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες θα αρχίσουν να μάχονται με τις ουκρανικές δυνάμεις από την Κυριακή, δήλωσε σήμερα ο Ζελένσκι.

Reuters

Έκανε έκκληση στη Δύση ότι χρειάζεται «απτή πίεση» στη Μόσχα και την Πιονγκγιάνγκ για την «κλιμάκωση».

«Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, στις 27 και 28 Οκτωβρίου, η Ρωσία θα αναπτύξει τους πρώτους Βορειοκορεάτες στρατιώτες σε ζώνες μάχης», δήλωσε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ