Ο Σαμαράς ανάβει φωτιές στο Μαξίμου...

Ο Σαμαράς ανάβει φωτιές στο Μαξίμου –  Kαταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2025 ή αποχή, συναγερμός στη ΝΔ Σε ρήξη χωρίς επιστροφή με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά τις πύρινες δηλώσεις του για το Μαξίμου σχεδιάζει ένα πολύ τολμηρό βήμα για να εκφράσει την αποδοκιμασία του στην κυβερνητική πολιτική.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα και τη ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα, σχεδιάζει να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2025 ή να απέχει από τη σχετική συζήτηση στα μέσα Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα από τον Μεσσήνιο πολιτικό.
Μία καταψήφιση του προϋπολογισμού θα σημάνει την άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ενώ και η αποχή θα αποτελέσει ένα εξίσου ηχηρό μήνυμα ολικής ρήξης.

Συναγερμός στη ΝΔ


Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πλέον αλλά και το Μαξίμου απαντούν στα πυρά Σαμαρά – ευθέως ή εμμέσως – κλιμακώνει την ένταση.
Στην κυβέρνηση πάντως ευελπιστούν πως οι φίλα προσκείμενοι στον κ. Σαμαρά βουλευτές της ΝΔ δεν θα τον ακολουθήσουν σε ένα τέτοιο βήμα που θα ήταν ολέθριο για το κυβερνών κόμμα.
Βέβαια μέχρι τη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού αναμένονται και άλλες παρεμβάσεις Σαμαρά εν όψει μάλιστα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Hakan Fidan.

Υποκλίνεσαι στην Τουρκία


Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε απαντήσει σε πολύ αυστηρό ύφος για την κριτική Μητσοτάκη σχετικά με τον χαιρετισμό που είχε με τον «υπηρεσιακό» επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.
Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε μέσω κύκλων και κατηγόρησε το Μαξίμου για ενδοτισμό απέναντι στην Τουρκία.
«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση.
Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Novartis, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους μέχρι τέλος, ισχύει στο ακέραιο.
Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα ήρεμα νερά με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις.
Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας.
Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!
Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας.
Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια σύμφωνα φιλίας και υποκλίσεις» ανέφεραν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού απαντώντας στην επίθεση Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός είχε αφήσει αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά με μια βιτριολική αποστροφή του στη Βουλή.
Επιχειρηματολογώντας για την απουσία του την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν τον αναγνωρίζω, έχει καταδικαστεί 13-0» και πως «δεν θα χαριεντιστώ μαζί του».

Δύο χτυπήματα Σαμαρά έως τα Χριστούγεννα


Δύο παρεμβάσεις έως τα Χριστούγεννα φέρεται να έχει προγραμματίσει και ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Σαμαρά θα είναι τα ελληνοτουρκικά για τα οποία θα τοποθετηθεί σε μια από τις προσεχείς ομιλίες του και ο Κώστας Καραμανλής, που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αντώνη Σαμαρά.

Και βαρυσήμαντη παρέμβαση Καραμανλή μέσα στον Νοέμβριο

Εξάλλου η κυβέρνηση βρίσκεται σε«αναμμένα κάρβουνα» για το τι θα πει ο Κώστας Καραμανλής στην παρέμβασή του στις 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη».
Ακολουθεί η δεύτερη παρέμβαση Καραμανλή τον Νοέμβριο στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ», με αντικείμενο τις γερμανικές επανορθώσεις και τη διεκδίκησή τους εντός του Νοεμβρίου στην Πελοπόννησο.
Η τρίτη στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ψύλλου για τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.

www.bankingnews.gr