Ουκρανία: Έφοδοι σε εστιατόρια και μπαρ, άρπαξαν βίαια νέους άνδρες για κατάταξη στο στρατό...

 

Ουκρανοί αξιωματικοί του στρατού πραγματοποίησαν έφοδο σε εστιατόρια, μπαρ και αίθουσα συναυλιών στην πρωτεύουσα Κίεβο, ελέγχοντας έγγραφα στρατιωτικής εγγραφής και κράτησαν άνδρες που δεν είχαν εγγραφεί, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης και

μάρτυρες.

Η αστυνομία μπήκε στην αίθουσα του Παλατιού των Σπορ μετά από συναυλία ουκρανικού ροκ συγκροτήματος. Τα βίντεο που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα φάνηκαν να δείχνουν αξιωματικούς που βρίσκονται έξω από τις πόρτες της αίθουσας συναυλιών να συναντούν άνδρες καθώς έβγαιναν.

Στο βίντεο, οι αστυνομικοί φαίνεται να κρατούν βίαια μερικούς άνδρες.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Goodwine, ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο, και στο Avalon, ένα δημοφιλές εστιατόριο.

Αυτές οι σκηνές είναι ασυνήθιστες για την πρωτεύουσα. Αυτό αντικατοπτρίζει την ανάγκη της Ουκρανίας για νέες προσλήψεις στρατού.

Όλοι οι Ουκρανοί άνδρες ηλικίας 25-60 ετών δικαιούνται στρατιωτική θητεία και οι άνδρες ηλικίας 18-60 ετών δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι παρόμοιες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε κλαμπ και εστιατόρια σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Χάρκοβο και το Ντνίπρο.

Η Ουκρανία έχει εντείνει την κινητοποίησή της φέτος και ένας νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ την άνοιξη που λέει ότι όσοι είναι επιλέξιμοι για στρατιωτική θητεία πρέπει να εισάγουν τις πληροφορίες τους σε ένα διαδικτυακό σύστημα διαφορετικά θα τιμωρηθούν.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ